GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren moet het doen met een pak minder inkomsten

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren moet het doen met een pak minder inkomsten

Editie_geraardsbergen_poolvos_3__kopie_
Filip toen de poolvossen aankwamen. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_geraardsbergen_poolvos_5__kopie_
De beestjes hebben nu genoeg ruimte om te leven.- Foto Marc Colpaert
 
Filip Berlengee kijkt terug op 2020 met een dubbel gevoel, enerzijds werden er heel wat nieuwe beestjes binnengebracht in het centrum SOS Wilde Dieren, zelfs 5 poolvosjes, maar anderzijds was er geen opendeurdag, wat zorgde voor een financiële aderlating, en door de corona werd het aantal vrijwilligers tot een minimum beperkt. Veel reden om te feesten was er dan ook niet.
 
Maar omdat blijven staan, achteruit gaan is, laten ze het bij SOS Wilde Dieren niet aan hun hart komen en gaan ze met veel goede moed van start, om er ook dit jaar een mooi jaar voor de dieren van te maken. Omdat er vorig jaar nogal wat mensen de bossen introkken om te gaan wandelen, merkten mensen ook veel vlugger gewonde of zieke dieren op en die brachten ze dan binnen, bij het Wildlife Hospital van SOS Wilde Dieren. Daardoor zijn er vorig jaar een record aantal patiënten opgevangen. Zoals een grote lijster, een kwartelkoning, twee rosse vleermuizen en zelfs een wasbeer en natuurlijk de 5 poolvosjes. Ook kreeg het centrum heel wat oproepen van mensen die vertelden van reetjes, die opgeschrikt werden en verzeild geraakten in tuinen. In de maand november, kregen ze elk weekend een oproep dat er ergens een ree in een tuin zat, gelukkig konden ze meestal hulp bieden, soms liep het ook wat minder goed af en bij twee diertjes werd de stress hen zelfs teveel. 
 
De poolvossen hebben ondertussen hun draai goed gevonden in Geraardsbergen. Vroeger zaten ze in een kooi van 1 vierkante meter, nu kregen ze samen een weide van 600 vierkante meter. Het moet dan ook niet gezegd worden dat deze beestjes meer dan gelukkig zijn, hoe zou u zelf zijn! 
 
Er werden tevens heel wat egels binnengebracht in Geraardsbergen, nooit waren het er zoveel, dus moest er een egelhuis en een egeltuin gebouwd worden en dat liep niet altijd gemakkelijk, maar met wat geduld viel alles in zijn plooi.
 

Om SOS Wlde Dieren een beetje te steunen dat kan je doen op verschillende manieren: je kan een beestige kalender kopen via hun vrijwilligers, of je stort 8 euro via een overschrijving op het rekeningnr BE52 001412117209, vergeet niet uw adres volledig te vermelden, zodat de kalender kan opgestuurd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om lid te worden 10 euro voor een gewoon lid, 15 euro steunend lid en 35 euro als erelid, of als peter of meter aan 10 euro per maand. Ook hier kan men gebruik maken van het rekeningnr BE52 001412117209. Doen, u helpt er heel wat beestjes mee.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief