GERAARDSBERGEN - Veilig terug naar school bij het begin van het schooljaar

C21

GERAARDSBERGEN - Veilig terug naar school bij het begin van het schooljaar

Voorkant
Ingezonden beeld
 
De CD&V uit Geraardsbergen wilt met een affichecampagne meer aandacht vragen voor de  veiligheid in het verkeer. Wie de affiche op een goed zichtbare plaats hangt, maakt kans op een leuke prijs. Zeker bij de start van het nieuwe schooljaar zijn veel ouders bezorgd wanneer hun kinderen zich te voet of met de fiets in het verkeer begeven. Nochtans is het belangrijk dat we meer kiezen voor deze alternatieven voor de auto: het is beter voor het milieu en voor de gezondheid, en het zorgt voor meer levenskwaliteit. 
 
“Bij het begin van het nieuwe schooljaar lanceren we een affichecampagne om meer aandacht te vragen voor veiligheid in het verkeer,” zegt CD&V-fractieleidster Karla Bronselaer. “We verdeelden affiches in de schoolomgevingen van onze stad. Deze affiches roepen iedereen op om samen te zorgen voor een veilig schoolbegin. Want voor een veilig schoolbegin en meer verkeersveiligheid zorgen we samen: het lokaal bestuur, de scholen, ouders, leerlingen, automobilisten, fietsers en voetgangers.”
 
Ook de fietsers moeten alle regels respecteren
 
Het is belangrijk dat je als fietser goed zichtbaar bent (fluohesjes, reflecterende strips, felle kledij, fietsverlichting), dat je de veiligste weg neemt (dit is niet altijd de kortste weg) en dat je een fietshelm draagt. Als automobilist pas je best je snelheid aan (zeker in de zone 30) en als voetganger steek je over aan het zebrapad. Wie de affiche op een goed zichtbare plaats hangt, maakt kans op een leuke prijs.

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief