GERAARDSBERGEN - De Helix bestaat dit jaar 25 jaar en vanaf maart vliegen ze er terug in

C21

GERAARDSBERGEN - De Helix bestaat dit jaar 25 jaar en vanaf maart vliegen ze er terug in

Aa_helix_3
Ook dit jaar pakt De Helix, Duurzaam Educatiepunt in Grimminge (Geraardsbergen) uit met heel wat acties  en tips om duurzaam aan de slag te gaan, de natuur in te trekken enz. In De Helix kunnen jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur en een goede leefomgeving zijn. Wij verwelkomen volwassen bezoekers, gezinnen met kinderen, leerkrachten, verenigingen enz. Ook in 2022 strooien we met vitamine G, speciaal voorzien van een blinkend, zilveren randje. Want dit jaar viert de Helix zijn 25 jarig bestaan! We werken alvast aan een feestelijke belevingsdag!
 
Voorlopig houdt de Helix nog even winterrust wat activiteiten betreft Maar… 'fingers crossed'… vanaf de  eerste zondag van maart starten we opnieuw met de open zondagen. 
 
Eind januari ging het project “FlowerPower De Tuin” van start. Het is een experiment waarbij onderzoekers samen met burgers op zoek gaan naar de beste manieren om je gazon bloemrijker te maken. 500 burgers over heel Vlaanderen beloofden vanaf dan een stukje van hun gazon te beheren als bloemenweide en te gebruiken als levend laboratorium. Ook de Helix experimenteert mee. We leggen vanaf midden februari 2022 proefvlakken aan en ontwikkelen hieraan gekoppeld een educatief programma voor jongeren. Meer weten over de Helix ga dan zeker eens een kijkje nemen op 

https://www.vlaanderen.be/dehelix 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief