GERAARDSBERGEN - Actiecomité Red de Godsbergkouter niet blij met mail van erenotaris Rens

C21

GERAARDSBERGEN - Actiecomité Red de Godsbergkouter niet blij met mail van erenotaris Rens

Editie_geraardsbergen_boeren_2__kopie_
Foto van de betoging. - Foto Marc Colpaert
 
Geraardsbergen stelt zijn kandidatuur voor het kwartier van de toekomst. Daar is enorm veel protest tegen. temeer dit op het laatste stuk groene open ruimte in Schendelbeke zou worden ingeplant met alle gevolgen vandien voor landbouwers en voor de inwoners. Nu heeft de erenotaris Rens en oud liberaal schepen van Geraardsbergen een mail gestuurd gericht aan een aantal advocaten, architecten, en de huidige burgemeester. Vooral de manier waarover de landbouwers gesproken wordt in deze mail tart iedere verbeelding" zegt Het actiecomité ‘Red De Godsbergkouter’
 
 
Met verbazing hebben wij de mail gelezen. Wij nemen akte van het schrijven aan het stadsbestuur. Zeer bescheiden geven wij u onze mening", zegt het actiecomité. Wij stellen vast dat u geen enkele waarde hecht aan de bezwaren van meer dan drieduizend inwoners van de dorpen rond de kazerne. De ivoren toren-politiek van het stadsbestuur die neerbuigend op de buurtbewoners neerkijkt en achter de coulissen het beleid bedisselt, maken inwoners en landbouwers vastbesloten en eensgezind om te strijden voor de resterende open groene ruimte.
 
U spreekt over de economische ontwikkeling van Geraardsbergen die de nieuwe kazerne meebrengt. Er is geen enkele wetenschappelijke studie die deze stelling onderschrijft, integendeel. De lokale handelaars zijn niet gebaat met misnoegde inwoners die Geraardsbergen de rug toekeren. Als de dorpsbewoners Geraardsbergen links laten liggen, zullen de economische gevolgen voor de handelaars nefast zijn.
 
U spreekt over ‘landbouwers die in de weg staan’ en ‘dik zullen vergoed worden’. Uw taalgebruik doet onze wenkbrauwen fronsen. Denkt u werkelijk dat het protest om een som geld draait? Het verdwijnen van landbouwgrond verwoest immers de toekomst van jonge landbouwersgezinnen.
Wij geven de raad aan burgemeester en schepenen om de kandidatuur voor de militaire kazerne in te trekken. Indien het stadsbestuur vasthoudt aan de kandidatuur van het luchtkasteel ‘Kwartier van de toekomst’ zal dit ingrijpende gevolgen hebben. De economische schade voor Geraardsbergen en de electorale schade voor de zittende partijen kunt u voor 2024 alvast in uw agenda noteren.
Wij zijn ervan overtuigd dat gezond verstand zal zegevieren.
 
Het actiecomité ‘Red De Godsbergkouter’
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief