GALMAARDEN - Nog vlug even genieten van het daslook in het Kluysbos

C21

GALMAARDEN - Nog vlug even genieten van het daslook in het Kluysbos

Editie_galmaarden_bos_kluysbos_1__kopie_
Een pracht om te zien en dat in onze gemeente.- Foto Marc colpaert
 
Wie nog een uurtje vrij heeft moet zeker nog deze week even langs gaan in het Kluysbos ter hoogte van de Bosberg in Galmaarden. Het is meer dan de moeite waard.Het Kluysbos in Galmaarden in de buurt van de Bosberg in Galmaarden is zeker een aanrader om te gaan ontdekken. Het is geen groot bos maar wat een schoonheid aan natuur kan men er vinden. 
 
Het 15 hectare grote bos ligt aan de vallei van de Mark in het Pajottenland, vlak bij de Bosberg op de grens met de Oost-Vlaamse Vlaamse Ardennen. Het bosgebied sluit bovendien aan op het Raspaillebos, Moerbekebos en Karkoolbos. Het heuvelende bronloofbos wordt beheerd door de natuurvereniging 'vzw De Mark' en Natuurpunt en bestaat voornamelijk uit eik, beuk, kastanje en els. Het Kluysbos wordt gekenmerkt door voorjaarsbloeiers zoals bosanemoon, wilde hyacint, daslook en dotterbloem. En vooral het daslook staat nu in bloei en is zeker de moeite waard om te gana bekijken.
 
 

Het is een oase van rust en pracht in ons Pajottenland. Hoe kunt u het Kluysbos vinden wel dat is heel simpel. Parkeer uw wagen ter hoogte  van café El Faro op de top van de Bosberg. U gaat richting de kasseien van de Bosberg en voor u aan de kasseien komt, slaat u links een onverharde weg in, deze blijft u volgen over een afstand van 200 tot 300 meter tot u op een splitsing komt, u kunt daar de weg verder volgen(niet doen) of links afslaan (ook niet doen).Als u op dit punt bent gekomen loopt u gewoon rechtdoor de weide in langs de overkant, waar u een bord zult vinden dat aangeeft dat u in het Kluysbos bent, geloof me het is en blijft de moeite waard. Wist u trouwens dat als u dwars door het Kluysbos loopt u op het einde via kleine voetwegen terug naar de Bosberg kunt wandelen.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief