NINOVE - Winkelpark Ninouter schiet uit de startblokken met feestelijke opening

C21

NINOVE - Winkelpark Ninouter schiet uit de startblokken met feestelijke opening

A_ninove_winkel_2
Plechtige opening. Ingezonden foto
 
A_ninove_winkel_4
 
A_ninove_winkel_3
 
Het Winkelpark Ninouter verwacht jaarlijks 1 miljoen bezoekers in Ninove en opende op 1 juni de deuren. Klanten krijgen op de openingsdag en op zaterdag 4 juni een uitgebreid activiteitenprogramma voorgeschoteld. Ninouter wordt een CO2-neutraal gebouw in uitbating en moedigt bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen shoppen. 
De 6 winkels gelegen langs de Brakselsesteenweg 219 in Outer zijn helemaal klaar voor de langverwachte opening. Zo’n 110 medewerkers stonden te popelen om de eerste klanten te ontvangen. Die bezoekers kunnen op woensdag en zaterdag rekenen op een spetterend feest: een kraswedstrijd met een prijzenpot van 5.000 euro, een gratis aperitief, steltenlopers, tal van kortingen in de winkels.
 
Naast de komst van de eerste Jumbo supermarkt in de ruime regio, zullen ook tuinmeubelketen Exterioo, JBC, Lidl, meubel- en decoratieketen Jysk en schoenen- en kledingzaak Molders een plaats vinden op het 10.000 m² grote winkelpark. De 6 handelszaken zijn samen goed voor zo’n 110 jobs.  Voor Exterioo (het vroegere Overstock Garden) en JBC wordt het een verhuis, voor Lidl een tweede vestiging (weliswaar de eerste volgens het vernieuwde concept) en de andere 3 winkels zijn nieuwkomers in Ninove.
 
Gezien het aandeel nieuwe handelszaken beperkt is verwacht investeerder Mitiska REIM dan ook vooral commerciële complementariteit met de handelszaken in de binnenstad.
 
 
Fysiek winkelen in het post Covid-tijdperk
 
In tijden van e-commerce gelooft vastgoedinvesteerder Mitiska REIM rotsvast in de toekomst van fysiek winkelen. “Consumenten hebben alsmaar minder tijd en hechten steeds meer belang aan value-for-money. Dat leidt ertoe dat ze bij het shoppen meer en meer zoeken naar ofwel beleving (experience) ofwel gemak (convenience)”, aldus Jan Du Bois van Mitiska REIM. “Een winkelpark als Ninouter is vlot bereikbaar en heeft supermarkten als Jumbo en Lidl in het aanbod, en is dus ideaal voor het convenience shoppen.” Voor Mitiska REIM zijn goed gelegen winkelparken blijvers in het post Covid-tijdperk. 
 
Bovendien hoeven online en fysiek winkelen niet louter concurrenten te zijn, maar kunnen ze elkaar versterken. “Er is bijvoorbeeld een enorme groei in ‘click-and-collect’ aankopen. Dat houdt in dat online aankopen worden afgehaald in fysieke winkelpunten. En dat zorgt er dan voor dat shoppers nog bijkomende aankopen doen. Ook blijkt uit studies in het Verenigd Koninkrijk dat de online verkoop van een retailer hoger ligt in een gebied waar die ook een fysieke winkel heeft.”
 
Vlotte én veilige ontsluiting
Er werd het voorbije jaar niet alleen druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe winkelpark, ook op de N8 werden er door het Agentschap Wegen en Verkeer werken uitgevoerd. Met de aanleg van twee keerlussen op de N8 en vrijliggende fietspaden streeft men, naast een vlotte ontsluiting van Ninouter, ook naar een verbeterde doorstroming en verkeersveiligheid op de N8.  De files en kop-staart aanrijdingen door linksafslaande voertuigen zullen verdwenen zijn.
 
De werken aan de N8 zijn net op tijd klaar geraakt om de vernieuwde N8 samen met Ninouter opent te stellen voor het publiek.  Ninouter zal dus niet alleen goed bereikbaar zijn met de wagen, de parking biedt plaats aan ruim 320 auto’s, ook fietsers zullen het nieuwe winkelpark vlot kunnen bereiken en hun tweewieler veilig stallen op een van de fietsparkeerplaatsen op het winkelpark. 
 
CO2-neutraal
 
Ninouter zet volop in op duurzaamheid.  Er is LED verlichting, de parkeervakken zijn waterdoorlatend en regenwater wordt gebufferd en hergebruikt door de winkels.  Op de volledige dakoppervlakte staan 2.500 zonnepanelen, samen goed voor een geïnstalleerd vermogen van 1,2 MWp. Dat komt overeen met het elektriciteitsverbruik van 300 gezinnen en zal een jaarlijkse besparing van meer dan 350 ton CO2 opleveren. De stroom die de zonnepanelen opwekken, gaat naar de winkels en de 6 laadpunten voor elektrische voertuigen. Ninouter is een CO2-neutraal gebouw in uitbating.
 
Meer informatie over de winkels en de openingsuren vind je via www.ninouter.be. 
 
 
 
 
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief