GERAARDSBERGEN - De Skoda Challenge zorgt mogelijk voor hinder in en rond Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - De Skoda Challenge zorgt mogelijk voor hinder in en rond Geraardsbergen

Geraardsbergen_stadhuis
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 

Op 12 juni organiseert het Lokaal Bestuur Geraardsbergen de Skoda Challenge Geraardsbergen, een internationale triatlon over een halve afstand.Naar aanleiding van de wedstrijd worden een aantal verkeersmaatregelen genomen langsheen het fiets-en/of loopparcours. Dit heeft naast de stad Geraardsbergen ook de nodige impact voor de omliggende gemeenten.  

De stad vindt het dan ook belangrijk je vooraf te informeren over enkele belangrijke aandachtspunten over het fietsgedeelte: De fietswedstrijd verschilt sterk van een klassieke wielerwedstrijd. De passage van de fietsers verloopt zeer gespreid omdat ze niet naast of vlak achter elkaar mogen rijden. Er is dus geen groot peloton met een volgwagens. De rode vlag duidt op de start van de wedstrijd (omstreeks 11 uur), de groene vlag toont het einde aan. Er zullen twee ronden van 45 km gereden worden, waarbij de doortocht ongeveer 3 uur duurt.

In de Onkerzelestraat, Bosstraat, Dreef, Brusselsestraat en Atembekeweg wordt de doortocht van de laatste fietser verwacht om 17 uur, de fietsers rijden er eerst richting Edingseweg en komen vanaf 13.15 uur uit de richting van de Edingseweg.

De fiets- en loopwedstrijd brengen een aantal wijzigingen in de normale verkeerssituatie met zich mee, een gedetailleerd overzicht vind je hierna:

Omleidingen van 11 tot 17 uur:

richting Viane en Bever komende vanuit Geraardsbergen: Onkerzelestraat, Brusselsestraat, Koppenhollestraat en Stoffelstraat

richting Galmaarden komende vanuit Geraardsbergen via Onkerzelestraat, Brusselsestraat Kapellestraat, Bosberg, Bruinsbroekstraat en Hoogstraat

richting Grimminge komende vanuit Geraardsbergen via Kampstraat, Kerkborre, Ganzestraat, Driesstraat, Ankerstraat en De Dijk op 12 juni 2022 van 10 tot 17 uur.

richting Geraardsbergen komende vanuit Bever via Kouterstraat, Lindeberg, Akrenstraat, Rue de Viane, Chapelle Saint-Pierre, Remincourt, Rue d’en Bas, Rue du Pont, Rue Saint-Géréon, Rue Léon Lespagnard en N42 richting Geraardsbergen.

voor fietsers op het Denderpad, komende vanaf 't Schipken via Kampstraat, Voldersstraat, Weverijstraat, Denderstraat vanaf Denderstraat via Weverijstraat, Voldersstraat en Kampstraat. Daarnaast zijn er in tal van straten een parkeer- en verkeersverbod:

Doortocht vanaf 12 uur in het centrum van Herne en ook op de Congoberg in Vollezele om 11.45 uur. 

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief