NINOVE - Aansluiting Denderleeuw opnieuw een dood spoor voor traject Aalst-Ninove

C21

NINOVE - Aansluiting Denderleeuw opnieuw een dood spoor voor traject Aalst-Ninove

Trein__kopie_
De trein is altijd een beetje reizen. - Foto Marc Colpaert
 

Sinds het nieuwe vervoersplan van de NMBS in december, is er knip in de treinverbinding tussen Aalst en Ninove. Pendelaars moeten overstappen in Denderleeuw. “De aansluiting hier wordt achter niet gegarandeerd. Daardoor zijn veel reizigers vaak een uur en 23 minuten onderweg voor een traject van slechts 15 km,” verduidelijkt federaal Kamerlid, Anja Vanrobaeys. “Ik heb dit al voorgelegd aan de minister van Mobiliteit. Hierdoor werd de aansluiting een tijdje verzekerd, maar dat loopt nu na enkele maanden opnieuw fout.” 

“Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht dring ik opnieuw aan dat deze aansluiting verzekerd wordt. Het kan niet dat we ouders, die naar hun werk moeten, verplichten eerst ’s morgens hun tieners die dit traject zelfstandig kunnen afleggen, de auto in sturen zodat ze op tijd op school geraken,” aldus een verontruste Vanrobaeys. 

De wachttijd van de trein die in Denderleeuw vertrekt is echter geen structurele oplossing. De woordvoerder van de NMBS verklaarde dat omwille van de werken in het station Denderleeuw geen rechtstreekse verbinding meer kon worden verzekerd van Aalst naar Ninove en terug. Op een schriftelijke vraag van Vanrobaeys voor een structurele oplossing, blijft het antwoord echter uit. 

 

“De Denderstreek verdient beter. Als we willen dat het openbaar vervoer aantrekkelijk wordt, dan zullen we nog een tandje mogen bijsteken. Zeker nu de prijzen aan de pomp stijgen, moeten pendelaars en scholieren kunnen rekenen op betaalbaar en kwaliteitsvol openbaar vervoer. Niet iedereen pendelt naar Brussel, ook de bedrijven en scholen in de Denderstreek moeten bereikbaar blijven. Nu volgende week de school heropstart, kan ik alleen maar hopen dat de aansluiting opnieuw verzekerd wordt in Denderleeuw,” besluit Vanrobaeys

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief