VOLLEZELE - Volgens Hendrik Deschuyteneer is “Muziek componeren en schilderijen maken hetzelfde”

C21

VOLLEZELE - Volgens Hendrik Deschuyteneer is “Muziek componeren en schilderijen maken hetzelfde”

Maraganda___afbeelding_i_tunes
 

Hendrik Deschuyteneer (Henri Spider) is al meer dan vijftig jaar actief als componist en auteur en heeft ondertussen al vele honderden liedjes geschreven voor binnen -en buitenlandse artiesten en orkesten. Dat hij ook actief is als kunstschilder is minder geweten, maar komt de laatste tijd alsmaar meer  in de belangstelling. “Muziek componeren en schilderen is voor mij eigenlijk hetzelfde, omdat ik van oordeel ben dat zowel een liedje als een schilderij vanuit het hart moeten komen en een gevoel en sentiment moeten overbrengen naar het publiek toe”, aldus Hendrik. 

Dat bracht hem onlangs op het idee om tegelijkertijd een schilderij + een klassiek muziekstuk te componeren, die allebei hetzelfde gevoel weergeven en dezelfde naam kregen.  Beide artistieke creaties geven dezelfde emotie weer en versmelten als het ware met elkaar.

Behalve het ‘gevoel’ bevatten schilderij en de muziekcompositie dezelfde merkbare en hoorbare elementen. Beiden dragen als naam ‘Maraganda’, waarvan de klassieke muziekuitvoeringen te horen zijn op alle belangrijke internationale internet portals.

Spotify:

https://open.spotify.com/album/6mQ8VgUwfnP5FytxIeLmiR?si=tXi8RGy8TTG1ULdLabjk2A

 

Apple – I Tunes

https://music.apple.com/be/album/maraganda-single/1628353966?l=nl

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief