GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zet de deuren open voor het publiek

C21

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zet de deuren open voor het publiek

Egeltuin__2_
Een egeltuin bij SOS Wilde dieren.- Foto ingezonden
 
Nancy_met_egel__kopie_
Nancy met een egel
 
Afficheopendeurnl_2022__2___kopie_
 
Op  zondag 2 oktober is het weer zover! Vanaf 10 uur stelt SOS Wilde Dieren  zijn deuren open voor het grote publiek.  Zo kan je niet enkel nader kennismaken met de werking van ons opvangcentrum, maar ook met alle wilde dieren die bij ons te gast zijn. De toegang is nog steeds gratis al mag u natuurlijk steeds lid of ere-lid worden. 

 SOS Wilde Dieren is een erkend Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en wilde dieren (VOC). De vereniging is voornamelijk actief in de streek van de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen. Honderden wilde dieren worden hier jaarlijks verzorgd. Het ultieme doel is de dieren na hun herstel opnieuw vrij te laten in de natuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om uit het nest gevallen jongen, om zieke of vergiftigde dieren of om verkeersslachtoffers.

 
Na twee jaar zonder opendeurdag is het opnieuw feest bij SOS Wilde Dieren! Voor het eerst sinds de pandemie gaan de deuren weer wijd open voor het grote publiek. De voorbije twee jaar werden er intussen heel wat mooie projecten gerealiseerd.  Zo nam SOS Wilde Dieren dit  jaar bijvoorbeeld de nieuwe buitenvolières rond het Wildlife Hospital in gebruik.
 
Daarnaast is het VOC erg trots om voor het eerst de nieuwe egeltuin te tonen: een aangepast buitenverblijf voor egels. Hier kunnen zieke of gewonde egels na hun revalidatie in het Wildlife Hospital opnieuw wennen aan het buitenleven. Jonge egeltjes die bij SOS Wilde Dieren opgegroeid zijn, zetten hier hun eerste stapjes in het groen en leren op insecten jagen. Zijn de egels gezond en sterk genoeg, dan laat SOS Wilde Dieren hen weer vrij in de natuur. Want daar horen onze stekelige vriendjes thuis. Het VOC heet alle bezoekers van harte welkom in het egelparadijs!
 
Verder werd de ruimte voor intensieve zorgen noodgedwongen omgebouwd tot een superdeluxe egelhotel. De egels verbleven er in heuse appartementkooien. Dat was dringend nodig, want het VOC werd in de zomer van 2022 overspoeld door een uitzonderlijk aantal jonge egels in nood. Heel wat egeltjes hadden te lijden onder de hittegolven en droogte die ons land teisterden. Bijna veertig kleine egeltjes werden volledig uitgeput binnengebracht. De vrijwilligers van SOS Wilde Dieren kwamen handen te kort om al die stekelige mini-egels te verzorgen.
 
Ben jij een dierenliefhebber? Heb je zelf misschien al eens een wild dier in nood naar een opvangcentrum gebracht? Of wil je graag weten hoe het er achter de schermen van SOS Wilde Dieren aan toegaat? Dan kan je nu op de jaarlijkse opendeurdag nader kennismaken met alle dieren die er te gast zijn. 
 
De enthousiaste gidsen staan klaar om je grappige, straffe of aangrijpende verhalen van de voorbije jaren te vertellen. Daarna kan je op een overdekt terras genieten van zoete en hartige hapjes of een verfrissende pint. Ook via de tombola, de ledenwervingsstand en een beestig winkeltje kunnen de bezoekers de werking van het centrum steunen. 
 
SOS Wilde Dieren verwelkomt alle grote en kleine dierenvrienden op zondag 2 oktober 2022 vanaf 10u tot 18u (doorlopend) op de Hoge Buizemont 211 en 219B in Geraardsbergen. De toegang is gratis. Meer info op www.sos-wildedieren.be.
 
 
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief