GERAARDSBERGEN - Campagne ‘Modder op de weg’ wil landbouwers en andere weggebruikers dichter bij elkaar brengen

C21

GERAARDSBERGEN - Campagne ‘Modder op de weg’ wil landbouwers en andere weggebruikers dichter bij elkaar brengen

Infoavond_modder_op_de_weg
Ingezonden foto
 
Tijdens de oogsttijd rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg dan anders. In combinatie met herfstige weersomstandigheden zorgt dat al eens voor modder op de weg. Met de campagne ‘Modder op de weg’ stelt Lokaal Bestuur Geraardsbergen verkeersborden ter beschikking die waarschuwen voor mogelijk slipgevaar door modderplekken. Tegelijkertijd roepen we op tot meer wederzijds begrip en respect tussen landbouwers en andere weggebruikers.

 Waarschuwingsborden

 
Landbouwers kunnen via het lokaal bestuur de waarschuwingsborden ‘modder op de weg’ aankopen. Die kunnen in beide richtingen van de openbare weg worden geplaatst als er  modder op de baan komt te liggen. Andere weggebruikers zijn zo meteen gewaarschuwd voor mogelijk slipgevaar. De campagne wordt nu gelanceerd in volle oogstseizoen. Uiteraard kunnen de borden echter het hele jaar gebruikt worden bij landbouwactiviteiten die modder veroorzaken. Dankzij de financiële steun van het lokaal bestuur, de provincie Oost-Vlaanderen en Boerenbond kan een volledig gemonteerd waarschuwingsbord aangeboden worden voor 50 euro. “Gisteren hebben we een infoavond gehouden voor landbouwers om de campagne te duiden. Heel wat aanwezige landbouwers hebben meteen hun borden besteld. We zijn blij dat we met de borden kunnen bijdragen tot een veiligere verkeerssituatie voor álle weggebruikers en landbouwers kunnen ondersteunen in hun taak om de weggebruikers tijdig te waarschuwen”, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont.
 
Sensibilisering
 
Als ze de weg bevuilen, zijn landbouwers verplicht om die nadien zo snel mogelijk weer proper te maken. Het is echter belangrijk dat landbouwers hun werk kunnen doen en dat andere weggebruikers hun eigen rijgedrag aanpassen. “We willen andere weggebruikers vragen om hun rijstijl aan te passen als er modder op de weg ligt én begrip te hebben voor het harde werk van de landbouwers. De hinder is vaak beperkt in tijd. Bovendien hebben we de landbouwers broodnodig: zonder hen is er geen voedselvoorziening. Met wederzijds begrip en respect komen we het verst”, besluit  schepen van Landbouw Véronique Fontaine.
 
Meer informatie
 
Meer informatie op www.geraardsbergen.be/modderopdeweg of bij dienst Mobiliteit via mobiliteit@geraardsbergen.be of 054 43 42 07.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief