GERAARDSBERGEN - Meer dan 600 leerlingen doen mee aan de schrijf ze vrij dag van Amnesty Internationale

C21

GERAARDSBERGEN - Meer dan 600 leerlingen doen mee aan de schrijf ze vrij dag van Amnesty Internationale

Schrijf-ze-vrij-dag
Ingezonden foto
 
Scholieren van het Sint-Jozefinstituur, het Sint-Catharina college, basisschool de Zeppelin, Freinetschool het Keerpunt en GO-Atheneum deden mee op 3 februari aan de schrijf-ze-VRIJ-dag van Amnesty International. Meer dan 1.000 scholen en 150.000 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel vormden één groot schrijfteam tegen de mensenrechtenschendingen in de wereld.
Dit jaar kroop men in de pen voor voor de Russische Aleksandra die opkwam tegen de invasie in Oekraïne; Yren en Mariana uit Paraguay die gediscrimineerd worden omwille van hun transgender-zijn;  Shahnewaz Chowdhury uit Bangladesh die, omwille van milieuredenen, tegen de installatie was van een nieuwe steenkoolcentrale; en Raif Badawi uit SaudiArabië wegens zijn kritiek op de overheid.
 

In Geraardsbergen is er een Amnesty-schrijfgroep actief. Deze komt elke maand samen in de Wereldwinkel. Wie wil aansluiten kan meer informatie krijgen via patrickfranceus@gmail.com. Brieven schrijven is een simpele daad die écht het verschil kan maken.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 31 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief