GERAARDSBERGEN - Eindelijk een digibank voor Geraardsbergen

C21

GERAARDSBERGEN - Eindelijk een digibank voor Geraardsbergen

Baudewijn_dehandschutter
Baudewijn. Ingezonden foto
 
De CD&V-senioren van Geraardsbergen zijn verheugd dat Geraardsbergen samen met Denderleeuw en Ninove deel uitmaakt van de Digibank Dender-Zuid, een project van de Vlaamse overheid dat inzet op het verkleinen van digitale uitsluiting bij mensen in een kwetsbare positie. Geraardsbergs CD&V-seniorenvoorzitter Baudewijn Dehandschutter met Tollembeekse roots geeft meer uitleg. 
In elk van die gemeenten wordt een lokaal digipunt opgezet waar meerderjarige inwoners met onvoldoende digitale vaardigheden terecht kunnen voor vorming én effectieve, persoonlijke ondersteuning en begeleiding.  De focus ligt vooral op mensen in armoede, senioren, laaggeschoolde werkzoekenden, 
 
“Met de CD&V-senioren wijzen we al jaren op het risico op digitale uitsluiting van mensen in een kwetsbare positie en in het bijzonder van een grote groep 60+’ers. We zijn dan ook tevreden dat de bewustwording hierrond toegenomen is en er nu dus ook in Geraardsbergen een digipunt is,” vertelt Geraardsbergs CD&V-seniorenvoorzitter Baudewijn Dehandschutter.
 
Geraardsbergs digipunt in de lokale bibliotheek
 
Voor Geraardsbergen is het digipunt gevestigd in de bibliotheek waar geïnteresseerden op dinsdagnamiddag en donderdagvoormiddag terechtkunnen met vragen over het gebruik van een smartphone, laptop of tablet, voor de installatie van en uitleg over een of andere app, invullen van online formulieren, enz.
Vlaams Minister van werk en economie Jo Brouns kondigde vorige maand aan dat projectondersteuning voor digipunten wordt verlengd tot 2026. “Digitale vaardigheden worden onmisbaar op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Zo zorgen we ervoor dat iedereen mee kan op de digitale trein.’

“We hopen dat er voldoende en aangepaste promotie rond wordt gevoerd, zodat alle doelgroepen bereikt worden. We pleiten ook voor het opzetten van bijkomende, eventueel mobiele digipunten in de buitengemeenten”, besluit voorzitter Baudewijn Dehandschutter, “want digitale vaardigheden zijn dé vaardigheden bij uitstek waar we blijvend op moeten inzetten.” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief