Het BRUSSELs Volkstejoêter is heel actief

C21

Het BRUSSELs Volkstejoêter is heel actief

Editiepajot_brussel_bvt_foto_roger_mortelmans__1_
 
Editiepajot_brussel_bvt_foto_roger_mortelmans__2_
 
Editiepajot_brussel_bvt_foto_roger_mortelmans
 

Het Brussels Volkstejoêter (BVT) vierde vorig jaar zijn eerste lustrum. Hun nieuwe theaterseizoen 2008-2009 wordt zeer ambitieus en rijkgevuld. Tevens is er een hechte samenwerking met de Vlaamse Kankerliga, waarvan actrice Chris Lomme het meterschap aanvaardde. In het Brussel volkscafé Het Goudblommeke in Papier stelde BVT haar nieuw theaterseizoen voor.

Het eerste stuk dat BVT zal opvoeren is "E Schuun Koppel" een verbrusseling van "The Old Couple" van Neil Simon (de meest gespeelde toneelauteur na William Shakespeare). Claude Lemmens tekent voor de regie en de bewerking. Het wordt een authentiek Brussels stuk, zonder dat er aan de verhaallijn of aan de essentie van de personages wordt geraakt. De plaats van actie wordt wel verplaatst van Manhattan naar Laken.
Met "E Schuun Koppel" wil BVT ook de theaterlink leggen tussen de actualiteit en de nostalgie rond de vijftigste verjaardag van Expo Brussel.
Dit stuk zal lopen van 5 december tot 19 april 2009.
Daarna volgt "Het Kamermeisje" (Brusselse titel nog in onderzoek) van Oscar Mirbeau. Marc Bober tekent voor regie en bewerking. De première hiervan is voorzien in mei 2009 in Zinnema Anderlecht.
Tevens wordt in 2009 gestart met een toepasselijk theaterproject met teksten van Renaat Grassin, beter gekend als het Ketsje.
Het Brussels Volkstejoêter streeft naar het behoud en de vernieuwing van zijn productieploeg. Gevestigde waarden en nieuwe gezichten lossen elkaar af. Men wil tevens ook altijd de kwaliteit van de producties verbeteren. Daarom organiseert BVT vanaf het seizoen 2008-2009 vormingssessies om de individuele kwaliteiten binnen zijn acteursploeg aan te scherpen. Hiervoor gaat het BVT met niet minder dan de ervaren en alomgekende actrice Chris Lomme in zee.
De nieuwe theaterproductie "E Schuun Koppel" brengt BVT langs theaters in Brussel, de Rand en Vlaanderen.
"E Schuun Koppel" wordt vanaf 5 december opgevoerd in Zinnema, Veeweidestraat 24-26 in 1070 Brussel (ticketlijn 02-524.60.095). Nadien komt de Zandloper van Wemmel aan de beurt en CC Oudergem, De Meent Alsemberg, CC DE Muze Meise, 't Vondel Halle Westrand Dilbeek. Kaarten in deze centra moeten besteld worden op hun eigen telefoonlijn.

Meer info: www.beeveetee.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2008
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Marc Sluys | 15 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 jul 2024

archief