REGIO – 'Maak van minder zwerfvuil jouw sport' zwerfvuilactie van 18 maart tot en met 17 april 2017.

C21

REGIO – 'Maak van minder zwerfvuil jouw sport' zwerfvuilactie van 18 maart tot en met 17 april 2017.

Zwerfvuil_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Zwerfvuil_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Zwerfvuil_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Zwerfvuil_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vanuit het idee dat zwerfvuil een gedeelde problematiek is slaan de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en de Stad Halle ook dit voorjaar de handen in elkaar. Ze willen immers met z'n allen opnieuw zoveel mogelijk inwoners en verenigingen mobiliseren om een stukje openbaar domein op te ruimen.

Om het ludiek te houden, maar toch competitief te maken koppelen ze er opnieuw een wedstrijd van. Onder het mom ' Maak van minder zwerfvuil jouw sport' willen ze iedereen oproepen om zoveel mogelijk afval van het openbaar domein te banen.

Het openbaar domein is van iedereen en voor iedereen. Is het dan niet logisch dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt.

Dit jaar is de actieperiode verlengt met een week, zo worden de opruimbeurten gepland van 18 maart tot en met 17 april 2017.

Doelbewust want zo wordt aan de scholen de mogelijkheid geboden om in functie van hun tijdsbestek een kleine of grote opruimbeurt te organiseren, en kunnen inwoners ook tijdens de paasvakantie zwerfvuil ruimen, en hoopt men door de langere actieperiode op meer deelnames en meer opgeruimde kilometers.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om PMD apart in te zamelen, het aandeel blikjes en flesjes in zwerfvuil is aanzienlijk groot. Aangezien PMD hergebruikt kan worden in nieuwe producten is het zonde dat dit verbrand wordt met het zwerfvuil.

Daarom kunnen vrijwilligers die het willen, gewapend met 2 verschillende afvalzakken op pad.

Dit jaar wordt er speciaal ingezet op nog meer deelnemerswerving. Een flyer valt deze week in de brievenbus van iedere inwoner van de deelnemende gemeenten en Stad Halle, verenigingen worden aangeschreven en ook een specifieke facebookpagina werd in het leven geroepen.

Hoe inschrijven?: Deelnemen kan door zich in te schrijven via de gemeentelijke websites.

Net zoals de voorgaande jaren zal opnieuw een kaart worden opgemaakt die de opgeruimde en nog op te ruimen straten visualiseert.

Na het afsluiten van de wedstrijdcampagne worden alle deelnemers uitgenodigd op zondag 23 april 2017 voor een hapje en een glaasje tijdens een gezellig onderonsje, en word de winnende gemeente of Stad bekend gemaakt.

Om deze campagne te starten deden enkele bevoegde schepen de loopschoenen aan, en lanceerde een nieuwe sportdiscipline ' 100 meter zwerfvuilrapen'.

Calorieën verbranden en zwerfvuil opruimen gaan voortaan hand in hand.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief