REGIO - Vanaf 1 januari 2018 wordt PWA “Wijk-werken”

C21

REGIO - Vanaf 1 januari 2018 wordt PWA “Wijk-werken”

Logo-nl
EP

 Door de 6de staatshervorming wordt de PWA-werking van het federaal niveau (RVA) overgedragen naar het Vlaamse niveau (VDAB). Hiermee worden ook onmiddellijk de werking en de naam aangepast. Vanaf 1 januari 2018 spreken we niet meer van PWA (Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap) maar van “Wijk-werken”.

Het PWA is een systeem waarmee langdurig werklozen maximaal 45 uren per maand betalende activiteiten (tuinonderhoud, klusjes,…) met behoud van hun werkloosheidsvergoeding kunnen uitvoeren. De VDAB bepaalt de modaliteiten van het nieuwe systeem “Wijk-werken” en werkt momenteel aan de uitwerking ervan.

De steden en gemeenten krijgen de regisseursrol voor de organisatie van “Wijk-werken” in hun stad of gemeente. Aangezien het werkingsgebied minstens 60 000 inwoners moet tellen kan de stad Halle het “Wijk-werken” niet op stedelijk niveau organiseren. Het “Wijk-werken” zal dus regionaal georganiseerd worden voor 4 gemeenten samen: Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek.

De colleges van burgemeester en schepenen van Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek gaven hun akkoord om "Wijk-werken" in hun gemeente te organiseren via de bestaande intergemeentelijke samenwerking Zuidwestrand, uitgebreid met de OCMW’s van de betrokken gemeenten. Het OCMW van Halle is bereid als beherende gemeente op te treden voor “Wijk-werken”. Voor de organisatie van het “Wijk-werken” zal de VDAB personeel ter beschikking stellen.

Op 21 november 2017 organiseert het Hals PWA een informatievergadering waarop de PWA’ers en gebruikers geïnformeerd zullen worden over de veranderingen vanaf 1 januari 2018. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief