REGIO - Op zoek naar een job in de buurt? Welkom in De Werkplek!

C21

REGIO - Op zoek naar een job in de buurt? Welkom in De Werkplek!

Werk_asse
Ingezonden foto Haviland
 
Onder de vleugels van de InterLokale Vereniging van gemeenten Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW) start Haviland met een nieuw initiatief. Op het online platform ‘De Werkplek’ kunnen lokale werkgevers en werknemers elkaar vinden. Elke week worden vacatures in de kijker gezet op sociale media met de campagne #WerkOpWoensdag. 
Marleen Wynant, coördinator Sociale Tewerkstelling bij Haviland: “Samen met de gemeenten en de ocmw’s van Dilbeek, Asse en Wemmel streven we naar een goede samenwerking tussen de sociale en de reguliere economie. Tegelijk willen we zoveel mogelijk burgers aan de slag helpen.”
 
“De Werkplek is een online platform waar lokale werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden (www.haviland.be/dewerkplek). Meer dan 20 lokale organisaties stellen er zich voor en zetten hun vacatures in de verf. Werkzoekenden kunnen op hun beurt makkelijk naar jobs zoeken via een handige zoekfunctie. Voor beiden houdt dat voordelen in: werkgevers hebben er een gratis platform bij om nog meer potentiële werknemers te bereiken. Werkzoekenden zien snel welke jobs in de buurt beschikbaar zijn. Ook voor maatschappelijk werkers of bemiddelaars voor werkzoekenden is het een handig extraatje in hun zoektocht voor cliënten.”
 
#WerkopWoensdag
 
Wekelijks wordt er vanuit De Werkplek een #WerkopWoensdag-post gelanceerd op de Facebook- en LinkedIn-pagina van Haviland en via de sociale kanalen van de drie betrokken lokale besturen. Marleen Wynant: “In die posts lichten we telkens minstens 2 vacatures uit bij lokale bedrijven, voor heel uiteenlopende profielen en functies. Eén keer per maand zetten we ook een deelnemend bedrijf in de kijker. Deelname is helemaal gratis, een mailtje naar socialetewerkstelling@haviland.be volstaat om vacatures te delen.”
 
Lokale impact op tewerkstelling
 
Haviland werkt als verlengde van de lokale besturen en draagt zo bij aan de maatschappelijk en economische ontwikkeling van de regio. Marleen Wynant: “Daarom starten we dit initiatief ook vanuit de intercommunale. De impact die lokale besturen en ocmw’s hebben op werkloosheid en tewerkstelling mag niet onderschat worden. De Vlaamse regering gaf bovendien een streefdoel mee van 80% tewerkstellingsgraad aan alle lokale besturen. Werkloosheid stopt niet aan de gemeentegrenzen en daarom is samenwerking belangrijk. Voor de gemeenten Dilbeek, Asse en Wemmel nemen we de regisseursrol op inzake sociale economie en werk. Het Tewerkstellingsloket van Haviland maakt die dienstverlening ook beschikbaar voor andere lokale besturen. We organiseerden recent ook een Digitale Jobdate en informeerden over nieuwe initiatieven in een Atelier Sociale Economie. We bieden ondersteuning voor een doelgericht tewerkstellingsbeleid en bevorderen de samenwerking tussen de sociale en reguliere economie. ‘De Werkplek’ kadert helemaal in die doelstellingen.”
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief