REGIO - Het blijft druk in het testcentrum in Eizeringen ook op zaterdag kwamen er heel wat mensen langs

C21

REGIO - Het blijft druk in het testcentrum in Eizeringen ook op zaterdag kwamen er heel wat mensen langs

Editie_lennik_testcentrum_2__kopie_
Heel wat mensen kwamen zich laten testen.- Foto Marc Colpaert
 
Ook al dalen de besmettingen lichtjes toch blijft het druk in het testcentrum in Eizeringen, ze testten daar sinds de heropening dagelijks een 70 tal personen. Ook op zaterdag kwamen heel wat mensen langs voor een test, wij gingen ook een kijkje nemen.
De hoge besmettingscijfers en de daarbij horende vraag naar testen neemt nog steeds toe. De stijgende druk op de huisartsen uit het Pajottenland en de testcentra in de naburige gemeenten, maakte dat de gemeenten Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal en Ternat, samen met de huisartsenkring Pajottenland, beslisten om het ‘slapende’ testcentrum in de oude tramstatie van Eizeringen begin december te heropenen. De eerste week zaten ze op gemiddeld een goede 70 testen per dag en dat blijft ongeveer op hetzelfde peil de laatste dagen. Ook op zaterdag stonden de deuren van het testcentrum open en kwamen er een hele hoop mensen zich laten testen. Wij konden dit zelf vaststellen op zaterdagnamiddag. Er was wel geen sprake van een overrompeling maar veel tijd om iets anders te doen was er wel niet voor de medewerkers van het testcentrum,zo konden wij vaststellen.
 
Sinds de opstart vrijdag, werden hier dagelijks al zo’n 72 personen getest en dat aantal blijft ook momenteel nog steeds even hoog. De heropening van dit testcentrum wordt gesubsidieerd vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid. Bijkomende kosten, waaronder bijvoorbeeld een logistieke kost die de subsidie niet dekt, worden verdeeld onder de deelnemende gemeenten. Net als in de vorige coronagolven wordt het testcentrum bijna uitsluitend door vrijwilligers uitgebaat. We zien een enorm engagement waarvoor we elk van hen bijzonder dankbaar zijn. 
 
 
Praktische info:
Adres
Testcentrum oude tramstatie 
Ninoofsesteenweg 59
1750 Eizeringen (Lennik)
 
Openingsuren
Dagelijks - behalve zondag - open van 14 tot 17 uur.
 
Enkel op afspraak
Je kan er enkel met een afspraak terecht die je dient te maken via https://testcovid.doclr.be 
 
Als je een activatiecode hebt voor een PCR-test, kan je ‘huisartsenkring Pajottenland’ kiezen als staalafnamepost. Bij het eerste bezoek dien je jezelf als gebruiker te registreren, alvorens een afspraak te kunnen maken.
 
Een activatiecode kan je verkrijgen via de coronalert app, door het invullen van de zelfevaluatietool (Self Assessment Testing (info-coronavirus.be), of door het contactonderzoek te contacteren op het nummer 02 214 19 19.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief