REGIO - Pajottenland+ rondt programmaperiode af met laatste projectoproep en zet aftredend voorzitter Michel Doomst in bloemetjes

C21

REGIO - Pajottenland+ rondt programmaperiode af met laatste projectoproep en zet aftredend voorzitter Michel Doomst in bloemetjes

Editie_gooik_pajottenland_plus_3__kopie_
Een archieffoto van vorig jaar.- Foto Marc Colpaert
 
Organisaties en openbare besturen uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik,  Pepingen en Roosdaal krijgen de kans om via een laatste oproep binnen de programmaperiode PDPO III  een project in te dienen. Er is zo’n 250.000 euro aan subsidies beschikbaar. Michel Doomst - die 18 jaar voorzitter was van Pajottenland+ - treedt af. Frank Nevens wordt  waarnemend voorzitter tot de bestuursverkiezingen van juni ’22. 
Hoe wil jij het Pajottenland dynamiseren? 
Voor projecten binnen de thema’s ‘leefbare dorpen’, ‘promotie en profilering streekidentiteit’ en  ‘duurzame energie en klimaatadaptatie’ kunnen geïnteresseerden zich melden bij het secretariaat van  Pajottenland+ en dat nog tot 31 maart 2022. Facultatief vraagt minister van Plattelandsbeleid Zuhal Demir  ook om drie extra accenten in acht te nemen, namelijk ‘eenzaamheid op het platteland’, ‘lokale landbouw  & korte keten’ en ‘biodiversiteit’. 
 
Aanmelden 
“Je meldt je idee aan door het kort en duidelijk neer te schrijven”, vertelt coördinator Robrecht Geeroms van Pajottenland+. “Ik help de indieners graag om hun idee af te toetsen binnen onze lokale  ontwikkelingsstrategie, zodat er een mooi project kan geschreven worden. In september krijgen de  promotoren het bericht of hun project al dan niet geselecteerd werd. Ten vroegste op 1 oktober zou het  dan kunnen opstarten, met een duurtijd van maximaal 2 jaar.” 
Projectrealisaties 
In 2003 zag Pajottenland+ als LEADER-gebied het levenslicht. Sindsdien zijn er al heel wat projecten  gerealiseerd. De zeven Pajotse gemeentebesturen Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en  Roosdaal werken samen met tal van middenveldorganisaties aan de ontwikkeling van het platteland.  Daarvoor ontvangt Pajottenland+ middelen van Europa, het Vlaamse Gewest en de provincie Vlaams Brabant. Meer info over indiening en realisaties vind je via de website van Pajottenland+:  www.pajottenland.be/plus.  
 
Bedankt, Michel 
Voorzitter Michel Doomst van Pajottenland+ zet na 18 jaar voorzitterschap een stapje opzij. “We zullen Michel letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten zodra de coronacrisis wat gepasseerd is”, gaat  Geeroms verder. “Michel heeft ontegensprekelijk heel wat gedaan voor het Pajottenland. Hij zette het mee  op de kaart en werd in de volksmond de burgemeester van het Pajottenland genoemd.” 
Frank Nevens uit Herne wordt als ondervoorzitter waarnemend voorzitter tot juni ’22. Dan wordt het  nieuwe bestuur voor de komende 3 jaar verkozen binnen Pajottenland+.
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief