REGIO - Kaatsseizoen 2008 is voorbij : een overzicht

C21

REGIO - Kaatsseizoen 2008 is voorbij : een overzicht

Rc_halle
 
Het kaatsseizoen zit er op . Het is het ogenblik voor een korte terugblik.Op sportief vlak is de balans vlug gemaakt. Deze is voor onze Kaatsentiteit Vlaanderen zeker positief. Dit jaar hebben wij drie nationale kampioenen op de negen reeksen: 1ste nationale Kerksken Michiels, 2de nationale Grimminge Op en Over en Idegem Geluksbal 3de gewestelijke.
 
In 1ste nationale beheerste “Kerksken Michiels” het volledige seizoen. In alle confrontaties met enige betekenis was het Kerksken boven. Baasrode V.A Belgisch kampioen in 2005 en vorig jaar vice-kampioen werd mooi derde in de eindstand. Onze andere Vlaamse ploegen Terjoden (5de), Oppuurs ( 8ste ) en Galmaarden (9de ) toonden aan dat zij bij de elite van onze kaatsploegen thuishoren.
 
In 2de nationale was het “Grimminge Op en Over” die vriend en tegenstrever verraste. Zij werden kampioen met een ruime voorsprong op de fusieploeg B.N. Rebecq en promoveren dus naar 1ste nationale. Het is voor de eerste keer in het bestaan van de club dat deze zal aantreden in de hoogste reeks van de KNK. Het is een bekroning voor voorzitter Gilbert Gommers en zijn medewerkers voor de vele jaren van inzet en opleiding van jeugdspelers. Bever (3de), Ninove ( 7de) Kastel (8ste), Halle ( 9de) en Hamme Zogge (12de) waren de andere Vlaamse ploegen in deze reeks. Er zijn vijf dalers in deze reeks waaronder Hamme Zogge.
 
In 3de gewestelijke werd “Idegem Geluksbal” kampioen van Vlaanderen met één puntje voorsprong op Baasrode V.A.. In de eindronde voor het kampioenschap van België kenden ze op de vijf speeldagen geen enkele nederlaag en werden verdienstelijk kampioen van België.
 
 
De valse start met de kaatsballen en het blijvende gesjoemel met de kaatshandschoen is echter een smet op het voorbije kampioenschap.
 
Vrijwilligerswet.
Het Vlaams steunpunt Vrijwilligerswerk vzw ( VSVW) ontwikkelde posters om organisaties bij te staan in het duidelijk maken van de wetgeving naar hun vrijwilligers. Één over kostenvergoeding en één over aansprakelijkheid.
Meer info via www.vrijwilligerswerk.be  .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2008
Didier Decooman
Didier Decooman
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief