REGIO - Mountainbiker wint wvz-cross in HOFSTADE

C21

REGIO - Mountainbiker wint wvz-cross in HOFSTADE

Wvz_2008-11-16_2
 
Wvz_2008-11-16_1
Wvz_2008-11-16_3
 

Zondag 16 november was het provinciaal domein van Hofstade het strijdtoneel van de vijfde manche van het veldritseizoen van de WielerVrienden Zennevallei (www.wvz.be). De deelnemers kregen een gevarieerd parcours voorgeschoteld, gekruid met mooie technische stukken en samengesteld door parcoursbouwers Koen Van Kerckhoven en Dave Van Campenhout.    

 Aan de start, 46 deelnemers, met onder hen de volgende kanshebbers op de zege : Koen Van Kerckhoven, Michael Naessens en Dave Van Campenhout, maar ook een tiental nieuwe inschrijvingen die zich tijdens de wedstrijd van hun beste kant lieten zien.

In de vorige wedstrijden werd het tempo steeds bepaald door een cyclecrosser maar deze keer moest men ook rekening houden met enkele mountainbikers, en meer bepaald Michael Goossens zou een prominente rol spelen in de kop van de wedstrijd.

Reeds van bij de start was het Michael Goossens die zich op kop zette, met in zijn zog Dave Van Campenhout. Achter hen volgden de andere kanshebbers op de zege op enkele tientallen meters.

In de eerste wedstrijdhelft werd er gecrost in droge weersomstandigheden, maar dit veranderde na een twintigtal minuten, eerst begon het voorzichtig te motregen, waarna de regen steeds heviger werd. Desalniettemin bleef het parcours nog steeds goed berijdbaar. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de kopgroep  groter tot er zes deelnemers aan de leiding reden, waaronder : Michael Goossens, Dave Van Campenhout, Michael Naessens, Philip Keuleers, Evert Verbist en Koen Van Kerckhoven. Maar met ingang van de laatste ronde was de kopgroep echter herleid tot 5 deelnemers, pechduivel van dienst; Dave Van Campenhout kreeg af te rekenen met een lekke band.

Aan de aankomst maakte men zich op voor een spannende spurt, dit was echter zonder Michael Goossens gerekend. Aan één van de laatste loopstroken maakte hij handig gebruik van zijn mountainbike, daar waar de deelnemers met een cyclocrossfiets moesten afstappen, kon hij doorfietsen en zo nam hij een kleine voorsprong op zijn achtervolgers, welke hij niet meer zou afgeven. 

De algemene overwinning was dus voor Michael Goossens, die hiermee zijn eerste zege van het seizoen boekt en zijn goede vormpeil van vorige week extra in de verf zet. Tweede werd thuisrijders Koen Van Kerckhoven, voor Michael Naessens. Erwin Verbist en Philip Keuleers vervolledigden de top vijf.

De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be). (gesponsord door www.vaneycksports.comwww.studiographics.bewww.bcmotor.be - Van Tassel – An&Oog)

Volgende week afspraak te Dilbeek, aan het bos tenhoogte van het stadhuis en CC Westrand.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2008
René Surkeyn - P. De Bodt
Caroline De Mondt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief