HALLE/ DILBEEK/ SINT-PIETERS-LEEUW - Politieverbroedering Leeuw, de ‘Jefkes’ uit Lembeek en Okra Bodegem worden Koninklijk

C21

HALLE/ DILBEEK/ SINT-PIETERS-LEEUW - Politieverbroedering Leeuw, de ‘Jefkes’ uit Lembeek en Okra Bodegem worden Koninklijk

Dsc_0631
 

Vier Vlaams-Brabantse verenigingen krijgen de tittel van Koninklijke vereniging toegekend. Voor onze streek is dat: de Politieverbroedering van Sint-Pieters-Leeuw, de Carabiniers (de Jefkes) van Lembeek (Halle) en OKRA-trefpunt 55+ uit Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek).

Op donderdag 15 januari 2009 reiken de provinciegouverneur Lodewijk De Witte, de gedeputeerden en provinciegriffier Marc Collier plechtig de brevetten uit aan vier Vlaams-Brabantse verenigingen die vorig jaar gemachtigd werden om de titel van koninklijke maatschappij te dragen.
 
De biljartclub "Amicale 58" uit Tienen, de folkloristische vereniging "Carabiniers Lembeek 1830" vzw uit Lembeek, de "Politieverbroedering Sint-Pieters-Leeuw" en de vereniging "OKRA-trefpunt 55+ Sint-Martens-Bodegem" mogen voortaan de titel 'koninklijke' toevoegen aan hun benaming.
 
Organisaties die hun vijftig jarig bestaan vieren krijgen deze titel in principe van de Koning. Ze worden door de provinciegouverneur plechtig uitgereikt.

P.S. De Carabiniers vierden in 2005 al hun 175-jarig bestaan

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2009
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief