Danscentrum Pirouette uit BEERSEL viert 30 jaar jubileum in LEMBEEK

C21

Danscentrum Pirouette uit BEERSEL viert 30 jaar jubileum in LEMBEEK

Pirouette_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Pirouette_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Pirouette_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Pirouette_4
Foto's Emile Devogeleer
 
Pirouetten_5
Foto's Emile Devogeleer
 

 Zondag 23 april 2017 vierde het Bestuur & Docenten van danscentrum Pirouette uit Beersel samen met vele vrijwilligers en het Gemeentebestuur van Beersel haar 30 jarig Jubileum op het Domein Margaille te Lembeek.

Toen Pirouette in 1987 werd opgericht door een paar vrijwillige dansfanaten werd er voor het eerst in de streek Klassiek Ballet aangeleerd  aan dansgewillige tieners.

Voor de eerste lessen klassiek ballet waren er 28 danseresjes ingeschreven. Niemand wist op dat ogenblik welke vaart deze vereniging  zou nemen. Na een schitterend dansrecital in de Meent verdrievoudigde dit aantal snel.

Om die groei aan te kunnen werd er steeds een beroep gedaan op de professionele ondersteuning van danspedagogen. Ook vandaag kenmerkt Pirouette zich door zijn voortdurend inspelen op nieuwe tendensen, de professionele omkadering, de kans te geven aan zowel docenten als  dansers zich te ontplooien op dansgebied.

Inmiddels geeft  Danscentrum Pirouette op 4 verschillende locaties les, waaronder “De Sportschuur te Dworp, De Grote Sleutel te Alsemberg, De sportzaal van de Gemeentelijke basisschool in Huizingen, en het Sint-Victorinstituut te Alsemberg. Dewelke tijdens het dansjaar 2017-2018 met dank aan het Gemeentebestuur van Beersel zal uitbreiden met het exclusief gebruik van de vroegere voetbalkantine van Beersel, waarvoor Pirouette de noodzakelijke investeringen heeft voorzien  deze kantine om te toveren naar een heuse moderne Dansstudio.

Na 30 jaar ervaring is niet alleen het choreografisch repertorium enorm uitgebouwd, het ledenbestand (van 3jaar tot ...) tot boven de 840 leden uitgegroeid, maar naast het reeds ruime aanbod van dansgenres gaat Danscentrum Pirouette tevens de uitdaging aan om les te gaan geven in G-Dans. Hiermee wenst het Danscentrum in samenwerking met Danssport Vlaanderen kinderen en volwassenen met een beperking  eveneens de kans te bieden om te dansen. Om deze danskunst gegeven door een speciaal opgeleide docente open te stellen organiseert Pirouette  diverse workshops in hun locatie te Dworp waarvan meer info terug te vinden is op www.dancepirouette.be  

Met dit alles bewijst Pirouette aan zijn oorspronkelijke doelstelling steeds trouw gebleven te zijn, met name : “een brede waaier van dansvormen aanbieden met het oog voor kwaliteit en toegankelijkheid voor iedereen”

Ook het publiek kon telkenmale genieten van diverse geslaagde  optredens, gekenmerkt door een vermenging van diverse dansstijlen en uiteenlopende muziekgenres in unieke scenario's. Het laatste jaarlijks predans-optreden 'Imaginatu' was daar met zijn 1489 toeschouwers weer een mooi voorbeeld van. Dit initiatief werd gestart in '99 en brengt telkenmale tientallen ouders en grootouders in vervoering.

Op 13 & 14 mei aanstaande organiseert Danscentrum Pirouette tevens zijn tweejaarlijks Groot Optreden genaamd ‘Alice’ waarvoor nog slechts enkele kaarten beschikbaar zijn via www.demeent.be  

Dit laatste vind sinds 2014 met een jaarlijks afwisselend echt klassiek optreden ‘Classic temptation’ plaats, dewelke op zijn beurt eveneens een bezienswaardig groot succes blijkt te zijn.

Daarnaast opteert Danscentrum Pirouette naast de gekende professionele docenten voor opleiding van jonge docenten uit eigen rangen met het doel iedereen de kans te bieden en zo de werking ervan te verzekeren. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief