Cruciale voedselpakketten door vrijwilligers en samenwerking armoedeorganisaties in regio HALLE

C21

Cruciale voedselpakketten door vrijwilligers en samenwerking armoedeorganisaties in regio HALLE

Img_20200415_122534
 
Img_7946
Img_7946kopie
 

Voedselbedelingen draaien momenteel op volle toeren. Ook in Halle en omstreken. Lokale armoedeorganisaties Open Armen, Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant, Zennedal-Ommekaar en Groep INTRO vzw sloegen daarom de handen in mekaar. Vanaf vrijdag 17 april bieden ze mensen in armoede uit de regio een voedselpakket aan. Hiervoor kunnen ze rekenen op talrijke nieuwe vrijwilligers uit het solidariteitsplatform ‘Halle Helpt’ van de stad Halle, alsook op financiële steun van de Koning Boudewijnstichting.

De corona-epidemie is voor mensen in kwetsbare situaties sowieso extra moeilijk. Zowel financieel als mentaal. De reguliere voedselbedelingen hebben het bovendien op veel plekken in Vlaanderen niet gemakkelijk. Vaak werken ze met oudere vrijwilligers die in de risicogroep vallen en daarom moeten afhaken. Daarnaast neemt de vraag aan basisproducten (door o.a. het hamsteren) toe en is de prijs van veel producten gestegen. Ook zijn er minder voedseloverschotten dan gewoonlijk, terwijl deze voordien vaak naar de voedselbedeling gingen. 

Lokale armoedeorganisaties Open Armen vzw, Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant, vzw Zennedal-Ommekaar en buurtwerk Halle van Groep INTRO vzw sloegen daarom de handen in mekaar. Vanaf vrijdag 17 april kunnen mensen hun pakket afhalen of dit wordt naar hen gebracht wanneer zij zich niet kunnen verplaatsen. Dankzij de som van 10000 euro van het Fonds Dokter Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, kunnen de organisaties 300 pakketten aanbieden, bestaande uit basisproducten, verse groenten en fruit, sap & soep van Robin Food, een project van Samenlevingsopbouw.

Over het Fonds Dr. Daniël De Coninck

Het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, stelt via een verkorte, lichte en snelle procedure, middelen ter beschikking van eerstelijnsorganisaties om de uitzonderlijke noden mee op te vangen. Het investeert in een toegankelijke, kwaliteitsvolle en humane eerste lijn. Zo wil het de gezondheid en de levenskwaliteit van iedereen met een zorg- of ondersteuningsnood in de thuissituatie verbeteren en zorg- en welzijnsprofessionals ondersteunen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief