Colruyt-medewerkers zetten producten anderhalf uur per dag sneller in de rekken

C21

Colruyt-medewerkers zetten producten anderhalf uur per dag sneller in de rekken

Schermafbeelding_2022-11-30_om_11
 

Vanaf vandaag werken Colruyt-medewerkers met de nieuwe Product Finder-technologie. Enige tijd geleden kregen de 16.000 winkelmedewerkers van Colruyt Group een smartphone die hun ondersteunt bij hun dagelijks werk. Vandaag loopt een test van een wel heel bijzondere nieuwe toepassing op die smartphone: wanneer winkelmedewerkers met een barcodescanner die verbonden is met hun toestel een product inscannen dat ze in de rekken willen zetten, dan zal het lichtje van het elektronische prijsetiket van de plek waar het product hoort te staan, oplichten. Dat zorgt voor een tijdswinst tot anderhalf uur per dag bij het uitzetten van producten in de rekken. Deze nieuwe technologie werd ontwikkeld door het innovatieteam van Colruyt Group Smart Technics en kende een succesvolle test in de Colruyt-winkels in Poperinge en Heverlee. Vandaag wordt de technologie ook geïntroduceerd in de winkel in Halle. ​ De verdere uitrol is voorzien in 2023.

Tussen 2017 en 2019 kregen alle winkelmedewerkers van Colruyt Laagste Prijzen, OKay en Bio-Planet een smartphone, goed voor in totaal 16.000 exemplaren. Via die smartphones kunnen de medewerkers met elkaar en de centrale diensten communiceren via telefonie en chat, kunnen ze informatie rond leveringen opvragen, prijsetiketten aanpassen, mails lezen en e-learnings bekijken. Daar komt nu een nieuwe, innovatieve functionaliteit bij die de medewerkers helpt bij het dagelijks uitzetten van de producten in de rekken. Een werk dat – in de rayon van de wijnen bijvoorbeeld – best een tijdsintensieve klus kan zijn.

Rudi Dewulf, regionaal directeur Colruyt Laagste Prijzen: “Enkele jaren geleden kregen de winkelmedewerkers van de voedingsformules van Colruyt Group een smartphone en rustten we al onze winkels uit met elektronische prijsetiketten. We kozen toen bewust voor deze smartphones en prijsetiketten, omdat we wisten dat ze met elkaar zouden kunnen communiceren. Onze innovatieteams hebben nu een nieuwe, zeer innovatieve technologie ontwikkeld die ervoor zorgt dat we elke dag anderhalf uur winnen bij het uitzetten van de producten, en dat in alle 249 Colruyt Laagste Prijzen-winkels. Deze nieuwe applicatie past in onze visie om via digitalisering en innovaties het leven van de medewerkers in de winkel makkelijker te maken, en hen toe te laten hun werk efficiënter (en plezanter) uit te voeren, want het welzijn van onze medewerkers vinden we enorm belangrijk. Dat we daar op termijn ook een kostenwinst mee kunnen verwezenlijken, is mooi meegenomen.”

Het gaat over een zelf ontwikkelde applicatie op de smartphone van de medewerkers: wanneer zij bij het dagelijks uitzetten van de producten het artikel inscannen, dan gaat er een lichtje knipperen op het elektronisch prijsetiket van dat desbetreffende product. Op die manier ziet de medewerker meteen waar het product precies in het rek moet aangevuld worden en kan dit makkelijker en sneller gebeuren: tot wel anderhalf uur tijdsbesparing per winkel per dag.

De nieuwe technologie werd de voorbije maanden uitgebreid getest in de Colruyt Laagste Prijzen-winkels in Poperinge en Heverlee, en met succes. Momenteel loopt de test in één van de grootste winkels, de Colruyt-winkel van Halle. Rudi Dewulf: “We konden de nieuwe, innovatieve technologie testen in twee winkels en zijn enorm enthousiast. We hebben bij Colruyt ongeveer 18.000 producten in de rekken staan en we weten wel in welke rayon die staan, maar soms is het terugvinden van het exacte product toch niet zo eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan de kruidenrayon waar veel kleinere producten staan, of bij de wijn waar er heel veel verschillende soorten zijn. Onze medewerkers zijn alvast heel enthousiast.” In de tweede helft van 2023 zouden alle Colruyt Laagste Prijzen-winkels de nieuwe technologie moeten kunnen gebruiken. Later zullen ook alle OKay-winkels volgen.

Naar de toekomst toe zal Colruyt Group ook bekijken of er andere toepassingen mogelijk zijn met de nieuwe technologie. Rudi Dewulf: “We zetten deze nieuwe technologie in eerste instantie in voor de uitzet van de producten in onze rekken in de winkels, omdat we daar enorm veel tijd kunnen winnen en bijgevolg ook voor een mooie opbrengst kunnen gaan. In een volgende stap gaan we kijken of we de toepassing ook kunnen gebruiken voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld het rondhalen van boodschappen die klanten via Collect&Go bestellen of om producten die tegen hun vervaldatum aanzitten snel terug te vinden. Onze prioriteit voor deze technologie ligt vandaag bij het makkelijker maken van de job voor onze winkelmedewerkers, maar natuurlijk gaan we ook onderzoeken hoe klanten hier op termijn ook gebruik van kunnen maken, eventueel via de bestaande Xtra-app.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief