Vernieuwde atletiekpiste in provinciedomein Huizingen geopend Olympic Essenbeek-Halle kan er terug wedstrijden organiseren

C21

Vernieuwde atletiekpiste in provinciedomein Huizingen geopend Olympic Essenbeek-Halle kan er terug wedstrijden organiseren

Img_9686
 
​De vernieuwingswerken aan de atletiekpiste in het provinciedomein Huizingen zijn afgerond. Hierdoor voldoet de piste weer aan alle normen om er nationale en internationale wedstrijden te laten plaatsvinden.
​De atletiekpiste in Huizingen werd in de jaren '50 aangelegd en was, na de laatste grote renovatie van 2000, opnieuw aan vernieuwing toe. ​
​Zo werd de looppiste, met verschillende zones voor meerkampen, opnieuw volledig vlak gemaakt door de funderingen en onderlagen in asfalt te verhogen. ​ ​
​Dankzij deze vernieuwing voldoet de atletiekpiste nu opnieuw aan de richtlijnen van de de Vlaamse Atletiek Liga en World Athletics. Dat is belangrijk voor het organiseren van wedstrijden op de piste.
De atletiekpiste is al meer dan 23 jaar de vaste thuisbasis van Olympic Essenbeek-Halle. Deze sportclub is één van de grootste atletiekclubs van Vlaanderen en telt meerdere Olympiërs in de rangen. Ze organiseert jaarlijks verschillende grote wedstrijden, zoals het Belgisch kampioenschap, provinciale kampioenschappen, jeugd- en internationale wedstrijden.
 
“Deze piste is belangrijk voor de hele Zennestreek”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. “Ik ben dan ook blij en fier dat we de toekomst van de piste in Huizingen veilig hebben kunnen stellen. Er kan nu opnieuw gesport worden én er kunnen weer wervelende wedstrijden doorgaan”.
 
Op 10 september liepen minister Ben Weyts en gedeputeerde Ann Schevenels de vernieuwde atletiekpiste van Huizingen in.
Op 10 september liepen minister Ben Weyts en gedeputeerde Ann Schevenels de vernieuwde atletiekpiste van Huizingen in.
"Ons provinciedomein van Huizingen is een groene long voor sportieve bezoekers. Deze kunnen er volop wandelen, ravotten en roeien. Maar voor wie zich naar een hoger atletisch niveau wil tillen, biedt de vernieuwde atletiekpiste een grote meerwaarde. Daarom investeren we graag mee zodat deze sportinfrastructuur in topconditie blijft”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.
 
De kostprijs van de renovatie bedroeg zo’n 1,2 miljoen euro. ​ Minister van Sport en Vlaamse Rand Ben Weyts investeerde via Sport Vlaanderen en het Vlaamse Randfonds ruim 850.000 euro, de provincie Vlaams-Brabant meer dan 250.000 euro, de stad Halle ​ 50.000 euro en de Club Olympic Essenbeek-Halle (OEH) 40.000 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief