Symeta nieuwe print– en documentmanagement speler binnen Groep Colruyt HALLE

C21

Symeta nieuwe print– en documentmanagement speler binnen Groep Colruyt HALLE

Unknown-9
Symeta werkt vanuit Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Sinds zaterdag 1 januari gaan Druco nv en Mitto nv samen verder onder de naam Symeta. Met de nieuwe naam wordt een volgende stap gezet in de integratie van beide bedrijven, nadat de Groep Colruyt in april 2009 meerderheidsaandeelhouder was geworden van Mitto nv. Symeta zal de bedrijfscommunicatie van de Groep Colruyt en van externe klanten efficiënter maken door informatiestromen te optimaliseren dankzij tal van print- en documentmanagement oplossingen.

 

Integratie van print- en documentmanagement

Met de naamswijziging zet de Groep Colruyt een volgende stap in de integratie van haar print- en documentmanagement activiteiten. In april vorig jaar kondigde de groep de overname van Mitto aan en haalde daarmee heel wat ervaring in huis op vlak van one-to-one marketing, mailings en doorgedreven document management services. Dit als aanvulling op de activiteiten van dochter Druco, een van de meest performante en moderne offsetdrukkerijen op de Belgische markt. Nu worden ook de huidige centrale reprografieafdeling (het digitaal printen en mailen van documenten in kleine oplages) en de dematerialisatieactiviteiten (scannen en archiveren van inkomende post) van de groep toegevoegd aan het portfolio van Symeta.

 

Symeta wil de efficiëntie van bedrijfscommunicatie verhogen

Met Symeta wil de Groep Colruyt geheel in lijn met haar streven naar efficiënte oplossingen haar bedrijfscommunicatie optimaliseren. Tegelijk stelt Symeta de opgedane kennis en ervaring ook ter beschikking van externe bedrijven. “Elke organisatie heeft te maken met een grote hoeveelheid aan inkomende, interne en uitgaande informatie in de communicatie met klanten, leveranciers en medewerkers. Het optimaal beheren van deze documentlogistiek kost organisaties veel tijd en geld. Onze print- en documentmanagement oplossingen zorgen ervoor dat bedrijven grip krijgen op deze processen wat hen in staat stelt om veel efficiënter te communiceren. Of het nu gaat om het scannen en archiveren van informatie, gepersonaliseerde marketingcommunicatie of luxe offsetdrukwerk, of het multichannel versturen van administratieve documenten zoals facturen en loonbrieven. Wij adviseren en realiseren dit op maat van onze klanten. Nooit eerder werden al deze activiteiten aangeboden en gerealiseerd in één organisatie, en daarin zit nu net onze kracht,” aldus Philip D’hooge, algemeen directeur van Symeta.

 

Meerwaarde creëren

De naam Symeta past perfect bij deze bundeling van activiteiten. “Sym” is oud-Grieks en betekent “samen”. Ook “Meta” is oud-Grieks en verwijst naar “achter”, “meer”, “naast”. Beide woorden samen verwijzen naar iets van alle kanten bekijken. Daarmee legt de naam vooral de nadruk op wat de bundeling van krachten oplevert, namelijk meerwaarde. Door de bundeling van activiteiten en door bedrijfscommunicatie van allerlei kanten te bekijken creëert Symeta meerwaarde voor het bedrijf in kwestie. Voor Colruyt heeft Symeta vanuit die nieuwe visie ook al enkele nieuwe en baanbrekende initiatieven ontwikkeld, zoals de 1,6 miljoen gepersonaliseerde klantenfolders. Zowel inhoudelijk als qua schaalgrootte een sterk en uniek staaltje one-to-one communicatie.

 

Alle diensten op twee vestigingen

Door het samengaan van de bedrijven en de financiële mogelijkheden om te blijven investeren in nieuwe technologieën ontstaat een grote speler op de Benelux-markt. Symeta telt ruim 275 medewerkers en zal in de loop van 2011 alle diensten centraliseren op 2 vestigingen: in Halle (13.500 m2) en de nieuwe locatie in Sint-Pieters-Leeuw (15.000 m2). Daar worden de mailing, digital printing, data en dematerialisatieactiviteiten gebundeld. Het vroegere distributiecentrum van DreamLand in Sint-Pieters-Leeuw wordt momenteel grondig verbouwd om de geplande groei plaats te geven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2011
Marc Sluys
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief