PROVINCIE VLAAMS-BRABANT steunt nieuwe initiatieven voor dagbesteding ouderen

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT steunt nieuwe initiatieven voor dagbesteding ouderen

Editiepajot_prov
Monique Swinnen (gedeputeerde) met personeel en een groep die in het dagcentrum Convent komt. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
Monique Swinnen met directrice Tania Stalmans. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
Monique Swinnen, Johan Van Cutsem (Dilbeek) en Karin Poldervaart (Sint-Pieters-Leeuw). - Foto © Roger Mortelmans
 

De provincie Vlaams-Brabant keurde voor 401.300 euro subsidies goed voor 19 projecten inzake organisaties die zorgen voor dagbesteding voor ouderen. Het gaat hier om organisaties in Bierbeek, Diest, Dilbeek, Geetbets, Grimbergen, Halle, Herent, Hoeilaart, Holsbeek, Leuven, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw, Zaventem en Zemst.

Wat de nieuwe projecten van het Pajottenland betreft zal OCMW Halle zorgen voor een brug tussen thuiszorg en woonzorgcentrum, OCMW Sint-Pieters-Leeuw wil voor een aanbod van drie tot vijf activiteiten zorgen in drie landelijke wijken, waar nu nog geen aanbod is en wil een wagen met chauffeur om de senioren naar activiteiten te vervoeren en OCMW Dilbeek wil eveneens een busje inzetten om de senioren naar de activiteiten en het restaurant te vervoeren.
Volgens gedeputeerde Monique Swinnen is de groeiende groep ouderen zeer divers, de meeste hebben wel een sociaal netwerk maar de groep die zorg, toezicht of gezelschap nodig heeft groeit gestaag. Ouderen blijven wel zo lang mogelijk in hun eigen huis, maar voor sommige dingen zoals poetsen, maaltijden, heb je soms wel hulp nodig. Maar naast deze behoeften moeten wij ook even stilstaan bij de eenzaamheid, want daar schenken wij te weinig aandacht aan.
Het zorgaanbod groeit, maar nog te traag. In Vlaams-Brabant, de provincie gaat op dit vlak goed vooruit, zijn er toch nog te weinig dienstencentra en dagverzorgingscentra en moet er nog een hele weg afgelegd worden.
Daarom stimuleert de provincie Vlaams-Brabant verschillende initiatieven om de dagopvang van ouderen te stimuleren om de levenskwaliteit van deze groep senioren te verhogen. Vrijwilligers zijn hier hard nodig om er mee aan te bouwen.
In de dienstencentra ontmoeten de senioren elkaar, kunnen zij een praatje slagen en aan allerlei activiteiten deelnemen in een huiselijke sfeer. Een zeer positieve ervaring voor de ouderen die op deze manier prachtige dagen beleven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2012
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief