SINT-PIETERS-LEEUW - Meer dan 90.000 jongeren in België eten een lokale appel

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Meer dan 90.000 jongeren in België eten een lokale appel

Editiepajot_leeuw_appels_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_leeuw_appels_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Meer dan 400 scholen uit heel België gingen de uitdaging aan en aten een lokaal geteelde appel. De herfst is het ultieme seizoen voor appels en bovendien is 16 oktober ‘Wereldvoedseldag’.

Waarom een lokaal geteelde appel?
Het dagelijks voedsel is afkomstig van overal ter wereld. Gemiddeld legt het zelfs 2.000 km af alvorens het op ons bord terecht komt. Lokaal geteeld fruit eten is niet alleen gezond, er is ook minder tot geen verpakkingsafval, de milieukost van het transport is lager en het moet niet onnodig lang bewaard worden in allerhande koelsystemen. De keuze van onze voeding heeft dus veel invloed op de klimaatverandering. Lokaal en seizoensgebonden gerechten zijn zeer gunstig voor ons klimaat!
Volgens berekeningen besparen we ongeveer 36g CO2 bij het eten van een Belgische appel in plaats van een geïmporteerd stuk fruit (bijvoorbeeld nectarine of appelsien uit Spanje). Projecteren we dit op de volledige bevolking van België (ongeveer 10 miljoen mensen), dan zouden we maar liefst 360 ton CO2 besparen. Dit is meer dan 52 keer rond de aarde met de auto (170g CO2 uitstoot per km)!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief