BEERSEL - Project ‘Zuurstof voor de Zennevallei’ voorgesteld in De Lambiek

C21

BEERSEL - Project ‘Zuurstof voor de Zennevallei’ voorgesteld in De Lambiek

Editiepajot_beersel_zennevllei_foto_deville
Foto © Bart Devillé
 

De Zennevallei ten zuiden van Brussel werd bestudeerd, bewandeld en beproefd door de laatstejaarsstudenten Toerisme- en Recreatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel. Ze geraakten geïnspireerd en brengen de onderzoeksresultaten van de mogelijkheden van het recreatieve netwerk in Beersel, Drogenbos, Halle en Sint-Pieters-Leeuw.

De presentatie vond plaats in Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in Alsemberg. Dit ging o.m. gepaard met een rondleiding met gids in het bezoekerscentrum, film over de ambacht van de Lambiekbrouwerijen in het Pajottenland en de Zennevallei en een geuze degustatie met hapjes uit de streek. Het algemeen doel van het project was structuur brengen in de actuele versnippering van het gebied.
 Daarnaast was men op zoek naar een balans tussen de verstedelijking, economie en het wonen en werken in de regio en de reeds bestaande waardevolle open ruimtes. De focus in het project ‘Zuurstof voor de Zennevallei’ ligt op: De natuur en de landschappelijke structuur, leefbare familiale landbouw, landschappelijke beleving en landschapskwaliteit, recreatieve en functionele verbindingen, zachte mobiliteit en integraal waterbeleid. Men wil de Zennevallei opnieuw leefbaar maken door het uitbreiden van het toeristisch recreatieve aanbod.
Het einddoel bestaat er in toeristen warm te maken om de Zennevallei te bezoeken, met een focus op bezoekers uit Brussel, Waals Brabant en het Pajottenland. Daarnaast wil men de overnachtingsmogelijkheden uitbreiden door het aanleggen van plekken waar mensen met hun kampeerwagen kunnen overnachten.
Carpe Diem 1 met Kaat De Backer, Michaël Distelmans, Lise Lombaert, Alexandre Ragatusso en Leen Van Den Borre hield zich vooral bezig met de recreatieve ontsluiting, Carpe Diem 2 bestaande ui Marjolijn Bauters, Silke Camps, Nicolas Hermann, Quentin Magnette en Elisabeth Wittewrongel spitste zijn aandacht vooral toe op de verblijfsmogelijkheden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2013
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief