BEERSEL / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de anderstalige klant

C21

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de anderstalige klant

Week_van_het_nederlands
EP

Op dinsdag 18 februari lanceerde de Vlaamse overheid de campagne ‘Nederlands oefenen? Ik doe mee.’ De campagne wijst er op dat Nederlands leren niet alleen in de klas gebeurt, maar ook erbuiten. De campagne wil Nederlandstaligen sensibiliseren dat zij de ideale gesprekspartners zijn voor wie Nederlands wil oefenen. De week van de anderstalige klant loopt van 5 tot 11 mei

In de regio Halle-Vilvoorde ondersteunen de steden en gemeenten deze campagne. Verschillende gemeenten organiseren een ‘Week van de anderstalige klant’.
Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle organiseren de ‘Week van de anderstalige klant’ van 5 tot 11 mei. Dit project biedt anderstalige inwoners die Nederlands willen leren de kans het Nederlands te oefenen in het dagelijkse leven.
Veel van de inwoners zijn niet opgegroeid met het Nederlands als moedertaal. Toch doen velen van hen de moeite om deze taal te leren. Naast het volgen van lessen, is het belangrijk dat zij in het dagelijkse leven de kans krijgen Nederlands te oefenen.
Mensen die Nederlands willen leren, krijgen de kans hun Nederlands te oefenen in de winkel. De Nederlandstalige handelaars tonen dat anderstalige klanten in het Nederlands iets kunnen bestellen bij hen, ook al maken ze soms fouten. Ze creëren een veilige omgeving en ondersteunen de klant. Voor anderstalige nieuwkomers is het bovendien vaak een eerste kennismaking met de buurtwinkels.
De ‘Week van de anderstalige klant' betekent samen Nederlands oefenen. Op de website www.oefenhierjenederlands.be  vindt men tips over eenvoudig en duidelijk Nederlands. Men vindt er ook een overzicht van de deelnemende handelszaken uit de regio.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2014
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief