BEERSEL/ SINT-PIETERS-LEEUW - FriS start in februari met een nieuwe sportafdeling voor kinderen en volwassenen met een handicap

C21

BEERSEL/ SINT-PIETERS-LEEUW - FriS start in februari met een nieuwe sportafdeling voor kinderen en volwassenen met een handicap

Editiepajot_sint-pieters-leeuw_zwemwerking_foto_felix_merckx
Editiepajot_sint-pieters-leeuw_zwemwerking_foto_felix_merckx__1_
 

Van zwemmarathon naar zwemwerking:

Naar aanleiding van de zwzemmarathon die de sportdienst van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde ten voordele van FriS, een sportclub met een warm hart voor kinderen en volwassenen met een beperking is het idee ontstaan om ook in de schoot van FriS met een zwamafdeling te beginnen.

Er bestond al langer de wens om naast het voetbal in Laken en Lot, het turnen in Sint-Pieters-Leeuw, het boccia in Steenokkerzeel en het net- en basketbal in Lot met een zwemwerking te starten. De heilzame werking van het water is alom gekend en bovendien biedt een dergelijke werking allerlei mogelijkheden naar verschillende handicapklassen toe. De zoektocht naar beschikbaar water bleek echter geen makkelijke klus. Tijdens de zwemmarathon kon echter contact worden gelegd met de Waterleeuwen, een zwemclub in Sint-Pieters-Leeuw. Zij stellen tijdens hun zwemuren wat plaats ter beschikking op maandagavond, een genereus gebaar dat leidt tot een mooi voorbeeld van integratie.

De opstartende zwemwerking voor mensen met een beperking is ook een mooi samenwerkingsverhaal tussen twee laureaten van De Pluim, uitgereikt door de Koning Boudewijnstichting en Ring-TV.

Ludo Blommaert, die De Pluim in 2006 precies kreeg voor het organiseren van zwemmen voor mensen met een handicap, kwam voor en achter de schermen Marc Peeters, initiatiefnemer van FriS en laureaat van De Pluim in 2007, tegen. Beiden besloten hun krachten te bundelen en samen in zee te gaan.
Concreet zijn kinderen en volwassenen met een beperking van harte welkom op maandag 2 februari en vervolgens elke volgende maandag van 19 tot 20 uur in het zwembad van het Wildersportcomplex, Sportlaan 11 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Naast Ludo Blommaert, ervaringsdeskundige, zwemleraar en redder, zullen ook Els De Win, eveneens ervaringsdeskundige en sudente kiné aan de VUB, en andere zwemfanaten met het juiste buikgevoel voor de doelgroep deze nieuwe werking begeleiden. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen of het te komen proberen.

AANGEPAST VOETBALTORNOOI 
Ook bij de andere werkingen van FriS gonst het van de bedrijvigheid. Zo organiseert de sportclub met het warme hart voor kinderen en volwassenen met een handicap op zaterdag 14 februari al zijn vijfde aangepast voetbaltornooi in de installaties van EHSAL / HUBrussel te Dilbeek. Ploegen uit Koksijde, Oudenaarde, Geel, Heist, Vilvoorde, Lennik, Leuven, Halle en Overijse zijn er te gast en vaardigen meer dan 100 voetballers af die het in een sportieve sfeer tegen elkaar opnemen. Op dit tornooi is deelnemen echt belangrijker dan winnen. Al wie een kijkje wil komen nemen of wil komen supporteren is van 10 tot 17 uur welkom in de Stationsstraat 301 te Dilbeek. Er wordt eveneens een hapje en tapje aangeboden en een tombola met rad georganiseerd. De opbrengst gaat integraal naar een vlotte verdere werking van FriS.

Meer inlichtingen over FriS: www.frisseclub.net

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2009
Felix Merckx
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief