HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW applaudisseren voor fietsers

C21

HALLE en SINT-PIETERS-LEEUW applaudisseren voor fietsers

Fietsersbond_1
Foto Emile Devogeleer
 
Fietsersbond_2
Foto Emile Devogeleer
 
Fietserbond_3
Foto Emile Devogeleer
 
Fietsers_ruisbroek_1
Foto Olaf
 
Fietsers_ruisbroek_2
Foto Olaf
 

  Op de 1ste dag van de lente organiseerde de Fietsersbond voor de 4de keer de nationale applausactie. Fietsersbond Halle doet voor de 3de maal mee en dit jaar werd er gekozen voor een locatie die heel belangrijk is voor de vele scholieren in de stad, namelijk de Parklaan. H. Hart en College sluit zich bovendien enthousiast aan en zal mee de fietsende scholieren aanmoedigen met een applaus. In Sint-Pieters-Leeuw  gaat De Fietsersbondafdelingen van Sint-Pieters-Leeuw en Beersel applaudisseren voor de fietsers aan het Sas van Ruisbroek. Hier was één van de deelnemers minister Ben Weyts

De eerste dag van de lente is stilaan symbolisch voor fietsers. Op weg naar school of het werk ontvangen zij dan massaal applaus. Niet alleen om hen aan te moedigen, maar ook om automobilisten te tonen dat het anders kan én beleidsmakers te tonen dat sensibiliseren werkt.

Fietsersbond Halle heeft dit jaar de Parklaan uitgekozen. Een veilige schoolomgeving is belangrijk en de Parklaan is voor Halle nog een ontbrekende schakel. Het stadsbestuur liet eerder weten dat deze straat tegen volgend schooljaar heringericht zal worden als fietsstraat. Dat zal een extra duwtje in de rug zijn voor de vele scholieren om te kiezen voor de fiets.

Een fietsstraat is een straat die is ingericht als fietsroute, maar auto’s zijn er ook welkom. Alleen mogen auto’s en andere motorvoertuigen fietsers niet inhalen en mogen ze niet sneller rijden dan 30 km/u. Fietsers mogen de fietsstraat in beide richtingen gebruiken, de Parklaan zal voor auto’s éénrichtingsverkeer blijven.

De Fietsersbondafdelingen van Sint-Pieters-Leeuw en Beersel applaudisseerden voor de fietsers aan het Sas van Ruisbroek. Minister Weyts fietste langs de kanaalroute naar Brussel  en hield halt om mee te applaudisseren.

Waarom een applausactie aan het kanaal? Om de opwaardering van de kanaalroute tot fietssnelweg te promoten. De kanaalroute is de slimste snelweg van en naar Brussel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer en FotoOlaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief