BEERSEL / DILBEEK / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de anderstalige klant

C21

BEERSEL / DILBEEK / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Week van de anderstalige klant

Editiepajot
Ingezonden foto
 

Tijdens de Week van de anderstalige klant van 2 t.e.m. 8 mei willen de gemeenten Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de handelaars aanzetten om mensen die Nederlands leren, ook effectief Nederlands te laten oefenen. Door laagdrempelig taalgebruik en aanmoediging, kan je als handelaar een grote bijdrage leveren om de anderstalige het zelfvertrouwen te geven dat nodig is om snel Nederlands te leren.

De voorbije jaren werd het bezoek aan handelaars door de cursisten Nederlands van de GLTT Halle - Rode, het Centrum voor Basiseducatie Halle en het CVO Kruikenburg als zeer positief ervaren. Ook dit jaar zullen hun cursisten Nederlands een oefenparcours afleggen in verschillende handelskernen van Halle, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel. Een win-win situatie want de anderstalige cursisten maken kennis met de lokale handelaars en worden zo mogelijk nieuwe klanten.

Met de affichecampagne ‘Oefen hier je Nederlands’ kunnen handelaars anderstalige bezoekers duidelijk maken dat ze bereid zijn om hen te helpen Nederlands te oefenen. Op de website http://www.oefenhierjenederlands.be vindt men tips over eenvoudig en duidelijk Nederlands. Men vindt er ook een overzicht van de deelnemende handelszaken uit de regio.

De Week van de Anderstalige Klant is een initiatief van de gemeenten Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, de centra voor volwassenonderwijs en basiseducatie en vzw de Rand.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief