Veel volk op de baan voor grootschalige actie IN ZENNEVALLEI

C21

Veel volk op de baan voor grootschalige actie IN ZENNEVALLEI

Afgelopen woensdag werd een grootschalige actie met verschillende partners gehouden op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. In totaal namen 11 politieambtenaren, 8 ambtenaren van Vlabel, een controleur van de RVA en 3 controleurs van de Sociale inspectie deel.

Tussen 8.30 uur en 11.30 uur was er geen ontkomen aan.

Controleurs van VLABEL controleerden het verkeer rijdende in de richting naar Halle. Het voertuig met ANPR-technologie werd ingezet en scande maar liefst 1 310 kentekenplaten. 22 van hen werden geïntercepteerd omdat de titularis van de kentekenplaat nog openstaande schuld(en) had bij de Vlaamse belastingdienst. In totaal werd er voor maar liefst 15 376 euro aan achterstallige schulden geïnd. Eén voertuig werd getakeld omdat betrokken eigenaar zijn schuld niet onmiddellijk kon betalen.

Controleurs van RSZ – RVA controleerden 75 personen. Hier werden nog eens 16 inbreuken vastgesteld voornamelijk op vlak van zwartwerk, laattijdige of geen aangifte bij DIMONA.

Ook de lokale politiezone Zennevallei tekende present. 298 bestuurders werden onderworpen aan een sampling. Hierbij wordt nagekeken of de bestuurder al dan niet alcohol heeft genuttigd). Allen bliezen safe. Echter 7 processen-verbaal werden opgemaakt inzake het niet in regel zijn met de technische keuring, 4 omwille van het niet in regel zijn met de inschrijving van het voertuig, 2 inzake de verplichte vervoersvergunning bij bezoldigd goederenvervoer en 2 processen-verbaal inzake TAXI-wetgeving. Eén taxibestuurder testte positief op de aanwezigheid van Cannabis en zag zijn rijbewijs, waarvan hij geen drager was, ook onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Bovendien werden bij deze bestuurder nog meerdere inbreuken aangaande de Taxiwetgeving vastgesteld. Een laatste inning werd uitgevoerd omdat een bestuurder van een motorfiets poogde de traag rijdende file langs het fietspad voorbij te steken. Dat kostte hem nog veel extra minuten en nog meer onnodig geld.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief