BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - De gordel kan uw leven redden

BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW - De gordel kan uw leven redden

Editiepajot_politielogo

De gordel redde al meermaals leven. En toch zijn nog niet alle bestuurders en passagiers overtuigd… Op 7 november werden op twee locaties gordelcontroles uitgevoerd.

In eerste instantie langs de Puttestraat in Beersel rond het middaguur. 18 bestuurders/passagiers werden beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee onder hen vervoerden kinderen  jonger dan 18 jaar en kleiner dan 1m35 zonder dat deze in een geschikt kinderbeveiligingssysteem zaten of de gordel op een correcte wijze droegen. Eén bestuurder was kennelijk onder invloed van alcohol en legde een positieve ademtest af. De man had 1,86 promille in het bloed. Hij mocht meteen zijn rijbewijs afgeven voor een periode van 15 dagen.

In een tweede tijd ging de controle door in Ruisbroek langs de Karel Gilsonstraat. Hier werden nog eens 16 bestuurders/passagiers geverbaliseerd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder werd ook betrapt op het gebruik van een GSM-toestel achter het stuur. Hij mag zich aan een boete verwachten.

Meer informatie over het dragen van de gordel: https://www.veiligverkeer.be/inhoud/regels-en-uitzonderingen-gordel/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 09 mei 2019
Devogeleer Emile | 30 apr 2019

archief