Calvados voor verkeersveiligheid in Halle en Sint-Pieters-Leeuw

C21

Calvados voor verkeersveiligheid in Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Afgelopen weekend werd in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november uitgebreid gecontroleerd. Zowel in Halle als in Sint-Pieters-Leeuw stond de lokale politie Zennevallei opgesteld.  

Samen werden er 850 sampling testen uitgevoerd. Een sampling is een toestel dat aangeeft wanneer een persoon ook maar het minste alcohol heeft geconsumeerd. Als deze positief is, dan wordt een tweede nauwkeurigere alcoholtest afgenomen. Deze meet de juiste waarde van alcoholgehalte via de longen. 13 onmiddellijke inningen werden opgesteld voor het blaasresultaat Alarm. 13 processen verbaal werden opgesteld voor het blaasresultaat Positief. Drie personen werd in overtreding bevonden met drugs in het verkeer. In totaal werden zeven rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.  

Verder werden ook nog vaststellingen gedaan voor het misbruik van proefrittenplaten, niet-verzekering, vervallen keuring en inbreuken op het rijbewijs.

De controles hebben plaats met maar één doel: een daling van het aantal verkeersongevallen. Alcohol en drugs beïnvloeden het rijgedrag. Dat is al meermaals bewezen. Ze horen gewoonweg niet in het verkeer. Daarom organiseert de zone dus op regelmatige basis acties, zogenaamde calvados-acties. Calvados staat voor Collectieve Actie voor Leefbaar Verkeer zonder Alcohol, Drugs of Overdreven Snelheid. 

Kom je van een feestje? Heb je een glaasje op? Laat je rijden! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief