Verkeerscontroles 15 en 17 maart in PZ ZENNEVALLEI

Verkeerscontroles 15 en 17 maart in PZ ZENNEVALLEI

Alcoholcontrole_2013_p200

Wie afgelopen weekend op de baan was, moest al moeite doen om niet voorbij één van onze controleposten te rijden. Zo werden er verschillende alcoholcontroles gehouden langsheen de wegen van Ruisbroek, Lembeek en Halle. 

Vrijdagavond, piek van verkeersongevallen

Uit cijferanalyse blijkt dat, tijdens de afgelopen 3 jaar, de meeste verkeersongevallen gebeurden op vrijdagavond en dit tussen 18 en 24 uur. Uit deze zelfde analyse blijkt de Fabriekstraat in Ruisbroek een straat te zijn waar er regelmatig ongevallen gebeuren. Deze straat behoort dan ook tot één onze rode zones. Voor groot Leeuw, gebeurden hier, op de Bergensesteenweg na, het meeste aantal verkeersongevallen. Bij 17,4 % van al de geregistreerde ongevallen in de Fabriekstraat werd er alcoholintoxicatie vastgesteld. Net daarom koos de verkeersdienst er voor om op deze plaats en tijdstip controles uit te voeren. 

Resultaten

Tijdens de controle werden in totaal 278 bestuurders gecontroleerd op het al dan niet gebruik van alcohol. 15 onder hen werden grondiger gecontroleerd omdat het Sampling toestel aantoonde dat er alcohol werd genuttigd. 8 van de 15 bestuurders bleken boven de toegestane limiet. In totaal werden 3 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Naast de vastgestelde inbreuken op vlak van alcoholgebruik werd één voertuig getakeld wegens niet verzekering, werden 4 personen beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en werd er één persoon van zijn vrijheid beroofd omdat hij het te bond maakte tijdens de controle. 

Controles op zaterdag en zondag

Ook zaterdag en zondag werd er gecontroleerd op alcohol. Zaterdag werden 604 bestuurders onderworpen aan een controle. Acht personen bliezen alarm en 4 personen positief. Eén persoon diende zijn rijbewijs voor 15 dagen in te leveren. Verder werd ook nog één bestuurder betrapt op het gebruik van drugs. Zondag werden nog eens 121 bestuurders gecontroleerd. Twee bliezen alarm en vier personen bliezen positief. Hiervan werden twee rijbewijzen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Ook tijdens deze controle werden nog eens twee bestuurders betrapt op het gebruik van cannabis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 aug 2019
Roger Swalens | 10 aug 2019
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 jul 2019
Roger Swalens | 15 jul 2019

archief