Politiezone ZENNEVALLEI had het behoorlijk druk en hield het veilig

Politiezone ZENNEVALLEI had het behoorlijk druk en hield het veilig

Politie_zone
 

 Afgelopen 24 uur werden niet minder dan 12 personen van hun vrijheid beroofd. Acht personen werden tijdelijk onder gebracht in onze cellen. Het was dan ook een behoorlijke drukke shift voor onze interventie-inspecteurs. Van her naar der, actie ondernemen, administratief afhandelen en met de nodige overuren tot gevolg.  

Het leven zoals het is

De eerste aanhoudingen gebeurden gisteren namiddag omstreeks 16 uur. Twee meerderjarigen maakten het nogal bont voor een buschauffeur van De Lijn in het centrum van Halle. De twee werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en verbleven enkele uren in onze cellen.

Rond hetzelfde uur werd een andere manspersoon aangehouden voor openbaar dronkenschap. Omdat de persoon zo zwaar onder invloed bleek, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor opvolging. 

Even later, tijdens een verkeersactie werden nog eens twee illegalen uit het verkeer gehaald. Het ging om twee Brazilianen die na beslissing van de dienst Vreemdelingenzaken werden overgebracht naar het gesloten opvangcentrum in Luik met het oog op een uitwijzing.

Een andere ploeg was dan weer belast met een hit op onze ANPR-camera (automatische nummerplaatherkenning) ter hoogte van de Postweg in Vlezenbeek. Het bleek te gaan om een gestolen voertuig. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder trachtte nog te vluchten en begin meerdere verkeersinbreuken om dan uiteindelijk te crashen in een veld in Gaasbeek. De chauffeur en passagier werden aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket.  

Ondertussen was het middernacht geworden. De nacht was begonnen en de eerste caféruzie werd gemeld. De interventie gebeurde niet zonder slag en stoot. De man in dronken toestand verzette zich zo hevig en verwondde daarbij drie collega’s. De man bleek geen onbekende. Hij stond geseind met een bevel tot gevangenneming. Voor de weerspannigheid werd een BPOL uitgevaardigd, dat wil zeggen dat de man onmiddellijk gedagvaard werd. Hij zal zich dus binnenkort mogen verantwoorden voor de rechtbank. 

Even later werd nog een andere dronken persoon van de openbare weg opgeschept. Hij sliep zijn roes uit in onze cellen tot ruim 11 uur deze ochtend. 

Ondanks de drukke nacht, stonden onze inspecteurs nog steeds op scherp. Om 6.30 uur kregen we melding van een diefstal in woning. Op heterdaad konden twee verdachten worden gevat. Zij worden vandaag nog voorgeleid voor de parketmagistraat. 

De laatste bezoeker van onze cellen bleek het gevolg van huishoudelijk geweld. Ook hij wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter. 

Gezocht

Wil jij ook inspecteur worden? We beloven je alvast een boeiende job. 

Meer informatie over een job bij de politie: www.jobpol.be

Of wil je één van onze collega’s spreken om te weten wat de politiezone Zennevallei voor jou kan betekenen? Bel voor een afspraak, 02 363 93 35 of mail naar hr@politiezennevallei.be.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 okt 2019
Marc Sluys | 26 sep 2019

archief