Controleacties bij PZ Zennevallei

C21

Controleacties bij PZ Zennevallei

Politie_zone
 

 Afgelopen dagen werden opnieuw verschillende verkeerscontroles gehouden. Een eerste controlepost werd vrijdagochtend opgesteld in Beersel in de Lotsestraat. De aandacht ging voornamelijk op het dragen van de veiligheidsgordel, maar ook andere verkeersinbreuken werden in het oog gehouden. 

“De gordel dragen kan je leven redden!”

In het totaal werden maar liefst 17 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Daarnaast werden er zes onmiddellijke inningen opgesteld voor andere verkeersinbreuken zoals niet inschrijving, technische keuring en ladingzekering. Twee personen kunnen zich tevens verwachten aan een proces-verbaal inzake zwartwerk en één firma zal een proces-verbaal ontvangen naar aanleiding van inbreuken tegen het afvaltransport/milieu. 

Controles op zondag 26 mei

De volgende controles hadden plaats op zondag 26 mei, de dag van de verkiezingen. Er werd op drie verschillende locaties gecontroleerd. Een eerste tijd in Lot, waarbij 324 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole. Eén bestuurder blies alarm en één positief. 

Een tweede post werd opgesteld in Sint-Pieters-Leeuw in de vroege namiddag. Hier werden nog eens 53 bestuurders gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol. Uiteindelijk blies één bestuurder positief. Een andere bestuurder werd betrapt op het gebruik van cannabis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor  (Sampling) dagen. 

Overladen

Eén lichte vrachtauto bleek serieus overladen. Deze werd begeleid naar de weegbrug in Ruisbroek. Een overlading van 73,5 % werd vastgesteld (2 573 kg overladen). De verantwoordelijke diende onmiddellijk een boete van 2 400 euro te betalen. Eén voertuig werd getakeld wegens niet verzekerd en niet gekeurd.

In een derde tijd werd gecontroleerd in Dworp op de Alsembergsesteenweg. 165 bestuurders werden gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol. Twee bestuurders bliezen alarm en drie positief. Eén voertuig werd getakeld wegens niet verzekerd en niet geldig ingeschreven. Eén taxi-voertuig werd getakeld omdat deze niet in regel was met de taxiwetgeving (geen vergunning). 

Tussendoor werd er ook in Beersel centrum geschreven voor foutparkeerders. Hierbij werden nog eens 13 foutparkeerders geverbaliseerd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief