Week van de handhaving ook in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Week van de handhaving ook in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Mooimakers
 

Samen met de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en stad Halle, zeggen we: ‘Neen, tegen sluikstorten, neen tegen sigarettenpeuken en neen tegen hondenpoep!’. Want daar gaat week van de handhaving over: extra aandacht vragen en samen werken aan een propere stad en gemeente. 

Mooimakers 

Het initiatief komt van Mooimakers het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort. Jaarlijks organiseren ze samen met politie, GAS-vaststellers, gemeenschapswachten, lokale toezichthouders van diverse organisaties, de week van de handhaving. Dit jaar wordt deze georganiseerd in de week van 30 september tot 6 oktober. 

Wij zijn er klaar voor

Al vanaf deze week zullen er meer controles zijn, zowel anoniem als in uniform. Lichte overtreders worden aangesproken. Hen worden alternatieven voorgesteld. Bij zwaardere overtredingen wordt er beboet. We gaan niet alleen voor een harde, maar ook voor een positieve aanpak: wie zijn zwerfvuil correct in de vuilnisbak gooit, mag rekenen op een complimentje of een geschenkje.  

En jij? 

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan lokale en andere overheden.

Help jij ons daarom mee de straten proper te houden? Afval in de vuilbak, inclusief sigarettenpeuken, Hondenpoep in een zakje en daarna ook logischerwijs in het vuilbakje, …? Want met een kleine daad, komen we tot een groot resultaat. 

EXTRA! Specifieke aandacht naar rokers

Vorig jaar organiseerde Intradura nog een campagne specifiek naar rokers. Sigarettenpeuken die rondzwerven op straat zijn ook zwerfvuil. Het geeft niet alleen een vuil beeld. De giftige stoffen die bij de afbraak van de peuk vrijkomen, zijn een risico voor mens en dier. 

Daarom zullen ook rokers die een sigarettenpeuk weggooien, beboet worden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief