Controles aan de stations in ZENNEVALLEI

Controles aan de stations in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

Was u ook met de trein afgelopen vrijdag? Wellicht heeft u onze aanwezigheid opgemerkt. Extra patrouilles werden gehouden in de stations Lembeek, Lot en Ruisbroek. Een grotere controlepost werd opgezet aan het station van Halle. Hierbij werden verschillende reizigers onderworpen aan een screening. Een stille drugshond werd tevens ingezet voor de opsporing van drugs en andere verdovende middelen. Drie personen werden betrapt. 

Onveiligheidsgevoel aan het station

In het verleden bleek het onveiligheidsgevoel aan het station van Halle groot. Extra patrouilles, een eigen wijkinspecteur, regelmatige controles, … werden eerder al als maatregel getroffen. De controles van afgelopen vrijdag behoren hier ook toe. Voor de lokale politie zijn deze controles een prima middel om vinger aan de pols te houden. 

Ook in naburige stations bleek het onveiligheidsgevoel groot. Daarom organiseren we deze controles niet alleen. Samen met het CSD van Nijvel, de lokale politie van omliggende gemeenten en steden, de Lijn en Securail wordt deze operatie op regelmatige basis gepland. Zo voerden de Lijn en Securail ticketcontroles en werden 905 busreizigers gecontroleerd. 30 bussen werden aangedaan, waarbij 12 personen uiteindelijk werden betrapt op een ongeldig vervoerbewijs.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 29 jun 2020

archief