BMW Louyet SINT-PIETERS-LEEUW schenkt voertuig aan GO! technisch atheneum HALLE

BMW Louyet SINT-PIETERS-LEEUW schenkt voertuig aan GO! technisch atheneum HALLE

Foto_schenking_bmw_louyet
 

De toekomstige autotechniekers van het technisch atheneum van Halle zullen nog beter de nieuwste technieken onder de knie kunnen krijgen. BMW Louyet - Sint-Pieters-leeuw heeft namelijk een BMW 318d als didactisch oefenmateriaal geschonken. Als school, met zowel BSO als TSO opleidingen in autotechnieken, is het niet eenvoudig om bij te blijven met de nieuwste trends. Alleen al vanuit financieel oogpunt ligt het niet voor de hand dat de school over moderne testvoertuigen beschikt.

Technisch adviseur coördinator Sven Vander Meylen: “We zijn heel blij dat we de steun krijgen van BMW Louyet. Om het tekort aan autotechniekers bij de bron aan te pakken, ondersteunt BMW Group Belux onze school al vele jaren. De leerlingen volgen een doorgedreven opleiding van twee weken in het trainingscentrum in Bornem. Ze krijgen er les van trainers van BMW Group en worden klaargestoomd om te mogen werken aan voertuigen van het BMW Group-gamma.

De leerlingen gaan ook gedurende twee weken op stage bij een concessie van BMW of MINI, om de opgedane kennis te toetsen aan de praktijk. Wanneer de leerlingen slagen voor een proef en later kiezen voor een job bij BMW Group, dan worden zij vrijgesteld voor deze opleidingen. Een win-win situatie voor alle betrokken partijen. Vorig schooljaar behaalden de leerlingen het certificaat voor de basisopleiding, die iedere beginnende BMW technieker dient te volgen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 06 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020

archief