HALLE - Samen met Beersel en Leeuw voor Klimaatactieplan

HALLE - Samen met Beersel en Leeuw voor Klimaatactieplan

Images
Halle Leeuw en Beersel samen voor klimaat ©Stad Halle
 

 

Halle, Leeuw en Beersel gaan samen met de provincie een intergemeentelijk klimaatactieplan uitwerken.

De drie gemeenten en de provincie slaan de handen in elkaar voor de opmaak van een intergemeentelijk klimaatactieplan. Dit plan moet henhelpen om de klimaatdoelstellingen te halen die werden vastgelegd in de Burgemeestersconvenant.

 Specifgiek voor Halle: Net als vele andere steden heeft ook Halle destijds de zogenoemde ‘Burgemeestersconvenant’ ondertekend. Dit klimaatengagement bepaalt dat steden en gemeenten tegen 2020 hun CO2-uitstoot gevoelig verminderen. Er werd 20% vooropgesteld tegen 2020 en de vernieuwde Burgemeestersconvenant ambieert zelfs 40% tegen 2030.  

Er is dus nog werk aan de klimaatwinkel. Om de doelstellingen te behalen sluit Halle nu een samenwerkingsovereenkomst af met de provincie Vlaams-Brabant. De provincie engageert zich immers om Sustainable Energy and Climate Action Plans, kortweg SECAP’s  op te maken voor alle steden en gemeenten in onze provincie. Vlaams-Brabant wil de gemeenten ook ondersteunen en begeleiden bij de uitvoering van deze gemeentelijk energie- en klimaatactieplannen.

 Klimaatactieplan over de gemeentegrenzen

 Omdat klimaat niet stopt aan de gemeentegrenzen en we al op andere domeinen fijn samenwerken met de buurgemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, opteren we voor een intergemeentelijk klimaatactieplan. Op die manier bundelen we de krachten en de middelen voor een nog sterker klimaatbeleid, zegt Halle.De gemeenteraad gaf op 28 januari 2020 zijn zegen vooor het project.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief