SINT-PIETERS-LEEUW/BEERSEL Nummer First Floor wordt opgepikt door Youtube-personaliteit

SINT-PIETERS-LEEUW/BEERSEL Nummer First Floor wordt opgepikt door Youtube-personaliteit

Editiepajot_bart_devill___first_flooryt
ingezonden foto
 

 

Geen halve finale van Humo’s Rock Rally dit jaar voor First Floor – een piepjonge band uit Sint-Pieters-Leeuw - , maar wel airplay in een Youtube-filmpje van gekke uitvinder en stuntman Colin Furze, dat intussen al bijna twee miljoen views heeft.

 

Samen met Joachim Langenus (22), Arthur Ceurens (21) en Arthur De Bolle (19) vormt frontman Milan Meert (20) een formatie prille twintigers uit het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw die energieke britpopnummers schrijft en regelmatig het beste van zichzelf geeft op podia in de Zennevallei. Vorig jaar wonnen ze nog de publieksprijs op de muziekwedstrijd ‘Zennetoer’, en eerder deze maand stonden ze in de preselecties van Humo’s Rock Rally. “Dit is echt wel heel snel gegaan”, zegt Milan. “Via een kennis kwamen we een tweetal weken geleden in contact met Colin Furze, en vroegen we hem of hij het zag zitten om een nummer van ons in één van zijn veelbekeken Youtube-filmpjes te gebruiken. Hij was meteen enthousiast over onze MP3’s en een aantal dagen later reeds was ons nieuwste nummer ‘Down to You’ de intro voor een nieuw knutselproject op Youtube.”

Colin Furze heeft 9 miljoen abonnees op Youtube, en het bewuste filmpje werd inmiddels bijna 2 miljoen bekeken. Al snel kwamen er vragen over de band die het intronummer inspeelde. “Jammer genoeg werden we op snelheid gepakt, want onze nieuwe nummers stonden vorige week nog niet eens op onze Spotify-pagina”, lacht Milan. “Dit is ondertussen wel het geval, en inmiddels zagen we de luisteraars van ons ouder materiaal verdertigvoudigd op 1 week tijd”. Een prima boost ook voor de videoclip van ‘Down to You’, die binnenkort op de sociale mediaplatformen losgelaten wordt. “Colin Furze was zeker ook te spreken over hun ander werk, dus misschien zijn de jongens binnenkort opnieuw te horen in 1 van zijn populaire filmpjes. Dit is alleszins een geslaagde aanloop naar het nieuwe concertseizoen” zegt manager Liesa Michiels. Hun nummers zijn te beluisteren op Spotify. Volg First Floor op Facebook en Instagram voor nieuws over de band.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021
Sam Herremans | 09 feb 2021

archief