HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW/BEERSEL Ook dit jaar rijden de gratis carnavalsbussen

HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW/BEERSEL Ook dit jaar rijden de gratis carnavalsbussen

Editiepajot_bart_devill___carnavalbus
foto Bart Devillé
 

De stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland en De Lijn zorgen er ook dit jaar voor dat alle feestvierders tijdens de carnavalsdriedaagse op 21, 22 en 23 maart in Halle veilig thuis geraken met de gratis carnavalsbussen. Dit aanbod is gratis en je bent meteen ook verlost van alle parkeerzorgen

Vorig jaar maakten zo’n 3.700 mensen gebruik van de nachtelijke carnavalsbussen. Een mooi resultaat dat alle partners heeft aangemoedigd om de extra dienstregeling opnieuw aan te bieden. De carnavalsbussen zorgen ervoor dat je zonder zorgen en veilig thuis geraakt na een dolle nacht in Halle. Want rijden onder invloed brengt niet alleen jouw leven in gevaar, maar ook dat van anderen!

Met de nachtbussen zorgen we er alvast voor dat  het carnavalsfeest voor niemand in mineur hoeft te eindigen. Nieuwigheid dit jaar is dat de buslijn naar het Pajottenland wordt opgesplitst. Dit op vraag van de Preventiedienst Pajottenland en de lokale jeugdraden van de gemeenten Galmaarden, Herne, Lennik, Pepingen en Gooik.  Zo rijdt lijn 22 via Pepingen naar Gooik en Vollezele. Lijn 77 bedient voortaan Pepingen,  Herne en Galmaarden. Op die manier wordt  de reistijd voor de Pajotse feestvierders aanzienlijk ingekort.

Vroeger maakte de Pajotse lijn immers een rondrit langs al deze gemeenten. De carnavalsbussen vertrekken steeds aan het station van Halle. Enkel lijn 44 vertrekt ter hoogte van de opstapplaats Ninoofsespoort. De bussen rijden uit vanaf het ogenblik dat de gewone dienstregeling is afgelopen. Op die manier wordt dus een 24 uren-aanbod gerealiseerd. De lijnen 11-33-44-55 rijden elke carnavalsnacht (dus op zaterdag-, zondag- en maandagnacht). De lijnen 22, 66 en 77 richting Pajottenland rijden enkel in de nacht van zaterdag op zondag.

Meer info vind je op www.delijn.be/hallecarnaval .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2021

archief