Coronamaatregelen in de ZENNEVALLEI

Coronamaatregelen in de ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

De coronamaatregelen zijn nu bijna twee weken van kracht. Op vlak van economie, welzijn, maatschappelijk leven, … heeft dit een enorme impact. Ook voor de lokale politie mist dit zijn weerslag niet. Zowel intern als extern werden procedures aangepast en gelden nieuwe afspraken. 

Ordehandhaving
Op vlak van de interne werking van de lokale politie werden de prioriteiten voor de zone bepaald. Zo ligt de focus nu vooral op de ordehandhaving. Iedere dag worden hiervoor zo’n 10-tal inspecteurs speciaal ingezet. Sinds de maatregelen gelden, werden al een 12-tal processen-verbaal opgesteld. Het gaat voornamelijk om inbreuken in kader van samenscholing: groepjes jongeren die samenscholen, of vrienden die een feestje bouwden, … De zone kreeg ook al meer dan 130 meldingen over samenscholingen op openbare plaatsen, winkels, handelszaken die niet in regel zouden zijn, … Verder ontvingen onze onthaalmedewerkers ook heel wat vragen over wat wel en niet mag. 

Open 
Uiteraard kan een politiezone zijn deuren niet sluiten. Maar om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, besliste de zone om het onthaal te centraliseren naar één politiepost. De politiepost Brabantpoort in Sint-Pieters-Leeuw is nu uitzonderlijk alle dagen geopend van 7 tot 19 uur. De andere politieposten zijn gesloten voor publiek. Achter de schermen werken diensten evenwel verder aan de meest dringende dossiers. Ook sturen we onze ploegen zo veel mogelijk op pad in de buitenlucht. Administratieve taken worden dan weer zo veel als mogelijk van thuis uit uitgevoerd. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 31 aug 2020

archief