Vlaggen hangen halfstok aan stadhuis in HALLE

Vlaggen hangen halfstok aan stadhuis in HALLE

Vlaggen_halfstok
foto @Stad Halle
 

In Halle hangen de vlaggen aan het stadhuis halfstok als eerbetoon aan de vele slachtoffers van het coronavirus en als blijk van waardering voor al het zorg-, veiligheids- en logistiek personeel. 
 
Het coronavirus greep de voorbije weken in ijltempo om zich heen. We weten bijzonder weinig over dit virus. Maar wat we wel weten is dat het onvoorspelbaar en zeer dodelijk  is. Ons land telt vandaag ruim 6.200 overlijdens als gevolg van het corona-virus. Wereldwijd staat de teller op ruim  177.500 overlijdens. En ook Halle ontsnapt niet aan deze trieste statistieken. 
 
’t Gros van de slachtoffers is in volledige quarantaine overleden, dus ver weg van familie en vrienden. Afscheid nemen doet altijd pijn. Maar ‘geen afscheid’ kunnen nemen, maakt het verdriet zeer troosteloos. En bij die enorme droefheid wil de stad even stil staan. Daarom hangen alle vlaggen aan het stadhuis halfstok. Op die manier willen we onze solidariteit en medeleven tonen met iedereen die een dierbare verloor in deze moeilijke tijd. We doen dit ook als een blijk van waardering voor al het zorg-, veiligheids- en logistiek personeel. Zij zetten zich elke dag in om voor mensen te zorgen, de veiligheid te verzekeren en onze winkels verder te bevoorraden. De vlaggen blijven halfstok hangen tot de federale overheid het einde van de maatregelen aankondigt. 

 

De Vlaams Belang-fracties in Halle en Sint-Pieters-Leeuw vroegen twee dagen terug beide besturen om de vlaggen er halfstok te hangen. In Halle richtte gemeenteraadslid Andre Gorgon de vraag aan de burgemeester terwijl in Sint-Pieters-Leeuw collega Eddy Longeval hetzelfde deed. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 sep 2020

archief