Politiezone ZENNEVALLEI ondersteunt handelaars

C21

Politiezone ZENNEVALLEI ondersteunt handelaars

Politie_zone
 

Vanaf zaterdag 11 juli 2020 geldt in België een draagplicht van het mondmasker op bepaalde locaties waar veel mensen samenkomen, waaronder supermarkten en winkels. Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. Echter hebben ook de handelszaken baat bij een correcte naleving van deze draagplicht: bij het vaststellen van meerdere inbreuken kan namelijk een tijdelijke sluiting opgelegd worden aan een winkel of supermarkt.

De lokale politiezone Zennevallei is van mening dat het niet de opdracht is van de handelszaken om in te grijpen bij eventuele disputen met onwillige klanten die weigeren een mondmasker te dragen. Het ingrijpen door winkels en supermarkten zou namelijk de veiligheid van hun personeel in het gedrang kunnen brengen. 

Daarom wenst de lokale politiezone Zennevallei ondersteuning te bieden aan de winkels en supermarkten gelegen op haar grondgebied (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw). Concreet mogen handelszaken bij de niet-naleving van de draagplicht door klanten steeds telefonisch contact opnemen met de lokale politiezone Zennevallei. De politiezone voorziet namelijk nog steeds verschillende politiepatrouilles die preventief ingezet worden om de handhaving van de geldende Coronarichtlijnen te verzekeren.

De politiezone Zennevallei is telefonisch bereikbaar via het algemeen nummer 02 363 93 00. Voor dringende oproepen is het raadzaam het noodnummer 101 te gebruike

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 03 mei 2021
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief