ZENNEVALLEI - Coronamaatregelen

ZENNEVALLEI - Coronamaatregelen

Editiepajot_logo_politie_200p

We leven nu al bijna 6 maanden in zeer bijzondere coronatijden. Een opeenvolging van steeds wisselende maatregelen, gaande van het houden van voldoende afstand, bubbels, tot volledige lockdown en het dragen van mondmaskers op openbare plaatsen en winkels. 

 

Duizelt het jou soms ook als je de verschillende coronamaatregelen hoort? Weet je ook niet meer wanneer je nu wel of niet een mondmasker moet dragen binnen onze politiezone? Als je zeker wil zijn dat je geen boete krijgt voor het niet-naleven van de coronamaatregelen, kijk dan zeker volgende websites na waar je al heel wat informatie vinden.

Het belangrijkste is dat je de basisregels goed blijft volgen! Bewaar zo goed mogelijk de afstand, was of ontsmet regelmatig je handen en draag je mondmasker correct en waar het moet.

 

Politieposten opnieuw geopend

Vanaf maandag 31 augustus zijn de politieposten Halle, Rondenbos en Zuun opnieuw geopend voor publiek. U kan dus voor uw klacht of melding terecht bij één van onze inspecteurs in de politiepost van uw keuze. 

 

Door de uitbraak van het coronavirus werden verschillende maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan. Zo werd beslist om de politiepost Halle, Rondenbos en Zuun te sluiten en enkel nog bezoekers toe te laten in de politiepost Brabantpoort, gezien deze locatie het best geschikt bleek om publiek verder te ontvangen. Intussen, door de mondmaskerplicht, de verhoogde handhygiëne en de plaatsing van schermen, kan de politiezone u opnieuw een goed onthaal verzekeren in de andere politieposten. 

 

Heeft u een klacht of melding? Maak een afspraak via onze website www.lokalepolitie.be/5905. Bellen mag ook naar het nummer 02 363 93 00. 

 

Onze aandacht

De coronacrisis heeft ook de dagelijkse werking van de politiezone grondig door elkaar geschud. Zo gaat er nu heel wat aandacht uit naar de handhaving van de coronamaatregelen, zoals de mondmaskerplicht in horecazaken, op openbare plaatsen en in het openbaar vervoer. Ook de start van de scholen vraagt de nodige inzet en capaciteit voor de opvolging van de maatregelen. De wijkinspecteurs en extra coronaploegen worden geheroriënteerd en waken dus mee over de goede uitvoering van de maatregelen.

 

Enkele cijfers

Afgelopen maand werden 36 processen-verbaal opgesteld voor het niet dragen van het mondmasker op plaatsen waar dit verplicht was. 45 processen-verbaal werden tevens opgesteld in kader van het samenscholingsverbod. Eén feest werd stopgezet omdat er te veel mensen aanwezig waren (50 feestgangers). Tevens werd toezicht gehouden op de naleving van de coronamaatregelen in horeca-zaken. Hier werd afgelopen maand 1 restaurant beboet voor het niet bijhouden van een register en het niet dragen van een mondmasker door de koks. Verder werd één café beboet voor het niet bijhouden van een register, het niet dragen van mondmaskers en de indeling van de zaak. Zo stonden tafels veel te kort bij elkaar, waardoor niet voldoende afstand kon worden gehouden tussen de klanten. In totaal werden ook twee cafés en één nachtwinkel tijdelijk gesloten na een schriftelijke waarschuwing wegens niet-naleving van de maatregelen. De politie zal hier ook verder op toezien.

 

De politie is er ook voor u. Hou vol! #samentegencorona

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief